Hlavní obsah

Rozhodly individuální chyby, shodli se slávisté po prohře v Lille

LILLE

V poli dokázali fotbalisté pražské Slavie ve svém posledním vystoupení v Evropské lize držet s domácím Lille krok, ovšem před vlastní brankou se dopustili několika zbytečných chyb, které stály za jejich porážkou 1:3. Hosté litovali, že si dali góly v podstatě sami.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Jan Hošek ze Slavie (vlevo) se snaží odebrat míč Ludovicu Obraniakovi z Lille.

Článek

"Věděli jsme, že Lille je kvalitní mužstvo, ale myslím, že jsme si v podstatě vstřelili dva vlastní góly. Tam jsme to měli řešit jinak. Posadili jsme je do sedla, protože vedli 2:0 a pak už to bylo pro nás těžké," řekl po zápase útočník Stanislav Vlček.

Autor branky na 1:2 litoval, že se slávisté příliš nepoučili z domácího debaklu 1:5. "Věděli jsme, že od té doby, co hráli u nás v Edenu, šli tabulkou hodně nahoru. Musíme se ale zlobit hlavně sami na sebe. Nebylo to o tom, že by nás nějak přehrávali, bylo to o individuálních chybách. Ty se prostě v takových zápasech nesmějí stávat, takhle zkušený soupeř vás ztrestá," podotkl Vlček.

Podobně hovořil i obránce Jan Hošek, který si ve čtvrtek odbyl pohárovou premiéru. "Užíval jsem si to, je nádhera hrát před tolika diváky. Jen škoda, že se nám nepovedlo uhrát lepší výsledek. Sehráli jsme s nimi celkem vyrovnaný zápas, rozhodly naše individuální chyby při prvních dvou gólech," řekl ČTK Hošek.

Na zápasový výpadek se nechtěl vymlouvat. "Prostě jsme to brali tak, že nám skončila liga, mohli jsme si navíc odpočinout," podotkl mladý slávista, podle něhož připravila Pražany o lepší postavení v tabulce hlavně individuální zaváhání jednotlivých hráčů. "Nějaké zápasy jsme odehráli hůř, nějaké lépe. Prostě se ukázalo, že v evropských pohárech se trestá každá chyba," dodal.

Reklama

Související témata: