Hlavní obsah

Vyhrajeme Evropskou ligu pro Torrese, slíbil liverpoolský Benayoun

PRAHA

Sebevědomí mu nechybí. Ještě nezačalo semifinále, a záložník Yossi Benayoun už fanouškům Liverpoolu slíbil, že „Reds“ celou fotbalovou Evropskou ligu vyhrají pro zraněného spoluhráče Fernanda Torrese. Angličané jsou přitom v nevýhodě. Jak Liverpool do Madridu, tak Fulham do Hamburku musely ke čtvrtečním zápasům složitě cestovat.

Článek

Všichni za Torrese. To je motto, které si před semifinále Evropské ligy slíbili fotbalisté Liverpoolu. Španělský útočník se v neděli podrobil operaci zraněného kolena, takže už Reds v této sezóně nepomůže. „Je to nejlepší střelec na světě a s ním bychom to měli určitě jednodušší. Naneštěstí je nyní zraněný a nemůže hrát,“ vyzdvihuje Torresův význam pro tým jeho spoluhráč Yossi Benayoun.

Pro nostalgii však není místo a izraelský útočník si pořádně troufá. „Moc jsme si přáli, aby Fernando nastoupil proti svému bývalému klubu, protože si to zaslouží. Bylo by to pro něj něco speciálního. Nyní se pokusíme vyhrát nejen semifinále, ale i získat celkovou trofej právě pro Fernanda,“ vyhlásil Benayoun před duelem na půdě Atlétika Madrid.

Vzhledem k dopravnímu chaosu, který zachvátil Evropu, však má anglický tým o jednoho soupeře navíc - cestování. K prvnímu semifinále se výprava Liverpoolu probíjela víc než komplikovaně. Nejprve vyrazila vlakem se třemi přestupy, přespala v Paříži, nabrala směr Bordeaux, odkud teprve mohla doletět do Madridu...

Atlético je v podobné situaci jako protivník. Ani jemu se v lize nedaří a také postrádá svého elitního střelce. Kvůli trestu nenastoupí Sergio Agüero. „Jeho nepřítomnost na hřišti pocítíme, i když doufám, že ne až tak moc,“ věří madridský útočník José Antonio Reyes.

Hamburk je krok od domácího finále

Fotbalistům Hamburku v čele s kapitánem Davidem Jarolímem chybí poslední krok do vytouženého finále na vlastním stadiónu. V cestě jim stojí Fulham a neradi by zopakovali loňský rok, kdy je v evropské soutěži číslo 2 v semifinále vyřadily Brémy...

„Jsme pod větším tlakem, ale já to vnímám spíše pozitivně. Když máte šanci hrát finále v domácím prostředí, můžete to brát jako zvýšenou motivaci. Nesmíme si dovolit Fulham podcenit, protože už vyřadil kluby s velkými jmény,“ upozorňuje nejlepší střelec HSV v soutěži Mladen Petrič, který však bude kvůli zranění chybět.

Fulham je ve čtyřlístku semifinalistů výjimkou. Jako jedinému mu ve vitríně chybí významná trofej tohoto druhu. Má tak o motiv víc a již dokázal vyřadit Šachtar Doněck, Juventus Turín i Wolfsburg. „Pro mě to bude jeden z nejdůležitějších duelů kariéry, ještě nikdy jsem nehrál takový významný zápas. Stejně důležitý je také pro celý klub,“ řekl maďarský útočník Fulhamu Zoltán Gera. „Hamburk má dobré mužstvo, ale takovými byly i Šachtar, Juventus a Wolfsbrug, takže si věříme i tentokrát,“ dodal.

Problémy s leteckou dopravou způsobené erupcí islandské sopky překonával také Fulham. Do Hamburku musel jet vlakem a autobusem dvanáct hodin.

První zápasy semifinále Evropské ligy (čtvrtek 21:05)
Hamburger SV - FC Fulham, rozhodčí Duhamel (Fr.)
Atlético Madrid - FC Liverpool (ČT4), rozhodčí Larsen (Dán.)
Odvety jsou na programu ve čtvrtek 29. dubna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články