Hlavní obsah

Jarolím: Šance na postup přes Fulham jsou pořád vyrovnané

HAMBURK/PRAHA

Kapitán fotbalistů Hamburku David Jarolím zůstává po domácí remíze 0:0 s Fulhamem v úvodním semifinále Evropské ligy optimisticky naladěn. Český reprezentační záložník věří, že anglický soupeř v odvetném utkání před vlastními fanoušky více otevře hru a německý tým toho využije ke vstřelení branky. Šance na postup do finále, které letos hostí právě Hamburk, vidí po čtvrtečním duelu jako zcela vyrovnané.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

David Jarolim (vlevo) patří k oporám Hamburgu SV.

Článek

Jarolím nepovažuje bezbrankovou remízu za vyloženě nepříznivý výsledek do odvety. "Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale myslím, že se potvrdilo a potvrzuje, že v evropských pohárech není výsledek 0:0 rozhodující. My jsme určitě schopni dát venku gól a pak by to pro ně bylo těžké. Myslím, že není vůbec nic rozhodnutého a šance vidím padesát na padesát," uvedl Jarolím.

Fulham přijel do Hamburku s jasným cílem neinkasovat a tomu podřídil taktiku. Jarolím ovšem nečekal, že budou hosté bránit až tak vehementně. "Soupeři, co sem k nám jezdili, Anderlecht, Lutych, Eindhoven, byli silnější dopředu. Taky bránili, ale ne až tolik. Fulham nepřijel hrát fotbal a pro nás to bylo hrozně těžké. Opravdu to zavřeli a nikam se nehrnuli. Nebyl to pohledný zápas, nemohli jsme se tam k nim dostat," líčil český středopolař.

Odveta prý bude úplně jiná

Hamburku nevycházely ani standardní situace, prakticky jediné šance si připravoval střelami z větší vzdálenosti. K ráně se v závěru dostal i Jarolím, ke své smůle ale mířil tvrdým pokusem jen do středu branky, kde stál gólman. "Řekl bych, že jsem to netrefil špatně. Škoda, že to nešlo do strany. Člověk ale reaguje rychle, nebylo příliš času na nějaký technický pokus," uvedl Jarolím.

Český reprezentant věří, že odveta bude úplně jiná. "Řekl bych, že Fulham moc spoléhá na domácí prostředí. Sílu určitě mají, ale my jsme taky nebezpeční a venku jsme dávali dost gólů," podotkl Jarolím, podle něhož má Hamburk určitě na to, aby postoupil.

"Mohlo by nám vyhovovat, že Fulham bude muset hrát víc dopředu. Bude to doma víc otvírat a to by mohla být naše šance, na to budeme spoléhat. Můžeme rozhodnout třeba gólem v 90. minutě, je to otevřené," mínil Jarolím.

Sen: zahrát si finále před vlastními fanoušky

Se spoluhráči si po čtvrtečním duelu vzpomněli na loňský rok, kdy Hamburk v úvodním semifinále předchůdce Evropské ligy Poháru UEFA zvítězil 1:0 v Brémách, ale v domácí odvetě o vytoužený postup do finále přišel. Teď věří v opak. "Loni nás po tom prvním zápase každý na 90 procent viděl ve finále. Výsledek 1:0 nebo 0:0 ale nic neřeší, to se minulý rok ukázalo. S tím tam pojedeme," uvedl Jarolím.

Kapitán Hamburku sní o tom, že si zahraje finále soutěže před vlastními fanoušky. Případným postupem přes Fulham by navíc německý celek vylepšil dojem z nepovedené ligové sezóny, kde momentálně figuruje až na sedmé pozici a hrozí mu, že se v příští sezóně nepodívá do evropských pohárů.

"Pokud bychom postoupili do finále, byla by to paradoxně nejlepší sezóna za poslední léta. V lize jsme si to sami zkomplikovali. Měli jsme hodně zraněných, neustále se měnila sestava. Nepodařilo se nám nastartovat, člověk pak hraje v křeči," připustil. "V Evropské lize hrajeme trošku jiným způsobem a já doufám, že se to potvrdí na hřišti Fulhamu. Je před námi obrovská šance, že se hraje finále v Hamburku. Bylo by fantastické, kdybychom ten cíl naplnili," dodal.

Reklama

Související témata: