Hlavní obsah

Jablonec trápí před odvetou s Nikósií marodka v obraně

JABLONEC

Smazat manko z prvního zápasu na hřišti Apoelu Nikósie. Takový úkol v odvetném utkání třetího předkola Evropské ligy zadal hráčům Jablonce jejich trenér František Komňacký. „Výchozí pozice je o něco lepší pro našeho soupeře,“ uvažuje kouč Severočechů, jehož svěřenci prohráli na Kypru 0:1. „Pokusíme se ale zabojovat o postup, který je naším cílem. Mužstvo je odhodlané, ale bohužel musíme řešit nějaké zdravotní problémy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

Zatímco v útoku a v záloze mohou Jablonečtí využít všechny připravené hráče, v obraně je to horší. „Nejistý zůstává start obou stoperů Drska a Zábojníka a levého beka Jablonského, který se zranil při lize proti Teplicím. Věřím ale, že někdo z nich bude i díky práci lékařů k dispozici. Hlavně Drska bychom na hřišti potřebovali,“ přibližuje situaci Komňacký.

Jablonečtí berou svoje účinkování v Evropě jako událost. „Pro každého fotbalistu je start na mezinárodní scéně velkou výzvou a motivací. Před domácími fanoušky chceme zanechat dobrý dojem. Hráči vědí, o co jde. Jsem přesvědčen, že udělají maximum, aby si mohli říci, že mají čisté svědomí. Samozřejmě, stojí před námi i stejně nabuzený soupeř,“ medituje kouč.

Hlavně neinkasovat

Trenér upozorňuje zároveň na kvality protivníka. „Apoel má hodně předností. Disponuje rychlostně i technicky a individuálně zdatnými hráči. Musíme si dát pozor na jejich protiútoky. Podstatné bude, abychom neinkasovali. To bychom potom museli dát tři góly a nejsem si jistý, jak by se to povedlo,“ míní trenér.

Hlavně jedno jméno vzbuzuje respekt. „Nejnebezpečnější je střelec jediného gólu z Nikósie Solari. Poznali jsme, že je to silná osobnost a hráč, který se dokáže dostávat do střeleckých příležitostí. Nesmíme mu dát ani kousek prostoru,“ poukazuje Komňacký na hlavní hvězdu Apoelu.

Současně připomíná, že Apoel není týmem jediného muže. „To vůbec ne. Musíme si pohlídat i další hráče, kteří dovedou Solariho v ofenzivě skvěle doplňovat,“ nabádá kouč.

Zápas začíná ve 20 hodin a jako hlavní ho řídí rozhodčí Asumaa z Finska.

Předpokládané sestavy:
FK Baumit Jablonec: Špit - Krajčík, Drsek, Pavlík, Kovařík - M. Jarolím, Loučka, Eliáš, Piták - Lafata, Pekhart.
Apoel Nikósie: Chiotis - Solomou, Jorge, Grnčarov, Boaventura - Pinto, Charalambidis, Broerse, Manduca - Marcinho, Solari.

Reklama

Související témata: