Hlavní obsah

Pokazili jsme si to sami, litoval plzeňský trenér Vrba

ISTANBUL

Smutek z toho, že si plzeňští fotbalisté souboj s favorizovaným Besiktasem Istanbul prohráli hlavně vlastními chybami, cítil jejich trenér Pavel Vrba. Hosté v dnešní odvetě v Turecku podlehli 0:3 a Vrba na konci jen sledoval marný boj svého týmu, který dohrával bez dvou vyloučených hráčů. Za vyrovnaného poměru sil na hřišti by podle Vrby odveta mohla vypadat výrazně jinak.

Článek

"Pokazili jsme si to úplně sami. Zase jsme si to prohráli hrubými individuálními chybami," litoval Vrba. Na mysli měl hlavně situaci ze 32. minuty, kdy brankář Krbeček špatným odkopem zaskočil stopera Navrátila. Ten pak fauloval unikajícího Hološka, viděl červenou kartu a Besiktas vzápětí přesilovku lehce využil a vstřelil tři branky.

"Chyby se opakují a nemám už pro ně vysvětlení. Nechci mluvit o konkrétních hráčích, ale je to pořád dokola," zlobil se Vrba. Zápas by prý ještě mohl být jiný, kdyby Jiráček za stavu 0:1 na konci první půle proměnil jasnou šanci.

Plzni navíc od 52. minuty chyběl další vyloučený bek Limberský, což byl podle Vrby definitivní konec nadějí. "Po vyloučení Limberského to už bylo složité. Proti takovému klubu, jako je Besiktas, si nesmíme taková zaváhání dovolit, protože se nám to vymstí. Soupeř takového kalibru je potrestá. Zápas pak už kontroloval a dohrál si to v klidu na postup. Naše individuální chyby prostě rozhodly, těžko jsme to pak mohli zvládnout," uvedl Vrba.

Vážil si alespoň přístupu oslabeného týmu v úplném konci. "Hráči toho už měli dost, mleli z posledního, ale já jim děkuju za to, jak konec odbojovali, i když naše šance byly minimální," řekl Vrba. Trenér Besiktase Bernd Schuster s Vrbou v mnohém souhlasil. "Pomohlo nám až první vyloučení, tím se nám situace ulehčila," řekl Schuster.

Útočník Jan Rezek litoval osudného závěru prvního poločasu. "Naše chyba a první vyloučení naše plány hodně zhatilo. Trochu nás to nalomilo, od té doby to bylo jednoznačné pro Besiktas. Pak jsme měli ještě šanci vyrovnat, znovu jsme neuspěli a druhá červená všechno dovršila," konstatoval. Pak už se podle něj změnil zápase ve hru kočky s myší. "Na konci to už spíš byla otázka toho, abychom nedostali šest gólů. Atmosféra byla úžasná, na konci jsem si to na hřišti ale užívat moc nemohl. Chvílemi jsem měl zalehlé uši. Musí být nádherné tady hrát pravidelně," uvedl.

Reklama

Související témata: