Hlavní obsah

Žižkov zkusí vylepšit oslavy

PRAHA

Lesk oslav stého výročí svého klubu mohou žižkovští fotbalisté vylepšit pohárovým postupem. Ale nemluví o něm. Coby předposlední celek české ligy tonoucí ve výsledkové krizi jdou proti rozjetému soupeři. Bröndby Kodaň vede svoji domácí soutěž a před dnešní odvetou 1. kola Poháru UEFA má jednobrankový náskok.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Fotbalisté Viktorie Žižkov se pokusí v Poháru UEFA zaskočit Bröndby Kodaň

Článek

"Je favoritem, venku umí zahrát lépe než doma," říká žižkovský kouč Václav Hradecký. Vedle dlouhodobě zraněného Straceného postrádá i kapitána Pikla. "Výrobce" i exekutora standardních situací trápily kotníky, třísla a přidala se i bolest břišního svalu. "Měl by se k mužstvu připojit příští týden," podotýká Hradecký.

O možnosti postupu nemluví i přes minimální ztrátu z prvního utkání. I hráči napohled v bohorovném klidu přistupují k šanci zopakovat loňský postup do 2. kola. "Je lepší se nestresovat," soudí matador sestavy Antonín Mlejnský. "Stačí dát gól, žádný nedostat a bude to zajímavé," naznačuje možnost prodloužení či dokonce penaltového rozstřelu útočník Tomáš Oravec.

Pauza by měla být výhodou

Žižkovští věří, že jim pomohla reprezentační pauza. Na zlepšení situace pracovali i na soustředění v Blšanech. "Byla tam i sranda, snad půjdeme nahoru," doufá Mlejnský před prvním ze dvou soubojů tohoto týdne, v němž jeho tým čeká i nedělní derby se Spartou.

Na vysoké postavy a nebezpečné ataky ze stran upozorňuje Hradecký, když je řeč o Bröndby, vedeném bývalým slavným hráčem Michaelem Laudrupem. "Donutit k chybám soupeře můžeme aktivním presingem. Musíme hrát tak, abychom odešli se vztyčenou hlavou. Mužstvo by mělo šlapat, ať je vývoj utkání jakýkoliv," přemítá Hradecký.

Na Žižkov tisíc dánských fanoušků

Dány by mělo na Žižkově povzbuzovat téměř tisíc příznivců. "Možná tady budou mít v hledišti převahu. Ale to je jedno, hlavně když je pořádná atmosféra, ta burcuje obě strany," říká Hradecký, už zvyklý, že na Žižkov po nuceném přesunu hracího termínu z tradičního nedělního dopoledne chodí jen málo diváků.

Oslavy se rozběhnou už ve 13 h., po utkání bude na programu autogramiáda hráčů a koncert Queen Revival.

Předpokládané sestavy
Žižkov:
Pižanowski - Buryán, Mlejnský, Klimpl, Mikulík - Ščasný, Sabou, Chihuri, Janoušek - Dirnbach, Oravec.
Bröndby:
Zaza - D. A. Johansen, Jakobsson, Nielsen, Daugaard - Kamper, Retov, Wieghorst, Jonson - Kahlenberg, Bagger.

Reklama

Související témata: