Hlavní obsah

Mohli jsme namyšlené Rusy zaskočit, lituje Chovanec. Klíčem teď je Lausanne

Moc toho po návratu z Moskvy nenaspal, přesto hned ráno všechny kolem sebe nastartoval k další činnosti. Na odpoledním tréninku pak kouč fotbalové Sparty Jozef Chovanec ještě vyčiní hráčům, že ve druhém duelu Evropské ligy nedokázali na hřišti favorizovaného CSKA zužitkovat slibný výkon. „Nezasloužili jsme si tak krutou porážku. Do světa však nejde výkon, ale výsledek 0:3...“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec

Článek
Fotogalerie

Ruský tisk píše, že jste pro CSKA nebyli v závěru soupeřem. Co vy na to?

V jejich velikosti pro ně opravdu nejsme soupeřem, to vím. Stejně berou i Lausanne. Jiné to bude jen v případě Palerma, které přece jen reprezentuje italskou ligu. O to víc mě mrzí, že jsme je mohli v jejich „namyšlenosti“ zaskočit.

Proč se to nakonec nepovedlo?

Klíčový byl první gól, který jsme inkasovali po individuálních chybách Kucky a Kladrubského. Nesplnili při standardce to, na co jsme se celý týden připravovali.

Takže jim pořádně vyčiníte.

Nejde o to vyčinit, ale celé utkání bohužel rozhodly individuální chyby. To se týká i Ericha Brabce. Zahrál rukou v šestnáctce a přitom vůbec nemusel. Nebyl v tak složité situaci, měl být víc opatrný. A individuální chybou je třeba i to, že Kadlec nedal hned v úvodu v čisté šanci gól.

Řepka dostal druhou žlutou kartu, zase za protesty. Co s ním?

Dostane finanční trest podle našeho disciplinárního řádu. Penalta byla dávno odpískaná, jeho protesty byly úplně zbytečné.

V základní skupině se stojí až za tři žluté karty. Jako byste se však nedokázali poučit z toho, kolik hráčů vám už letos v pohárech kvůli trestům chybělo.

Je to problém, mrzí nás to. Jedna z možností také je, že ti hráči příště třeba nenastoupí.

To se však Řepky asi netýká...

Ale týká. Nejen Tomáše, každého.

Po prvním gólu v Blažkově bráně bylo hotovo...foto: ČTK/AP/Alexander Zemlianichenko

Jste spokojený alespoň s tím, že sedmdesát minut jste hráli dobře?

Byli jsme konkurenceschopní velkému favoritovi, to ve mně převládá. Dokázali jsme konstruktivně odebírat míče, přecházet do protiútoku a vytvářet si šance.

Palermo nakonec porazilo Lausanne 1:0, takže se na vás dotáhlo a díky lepšímu skóre také přeskočilo v tabulce.

Důležité jsou hlavně body, skóre bych bral až ve druhé řadě. I když je pravda, že se nám nakonec může vymstít nejen vysoká porážka 0:3, ale třeba i druhý inkasovaný gól doma s Palermem na konečných 3:2.

Pořád však máte o dva body více, než jste měli loni po druhém utkání v Kodani. Je tedy šance na postup letos větší?

To se neodvažuji tvrdit, ještě je příliš brzy.

Před rokem jste se dostali do postupové hry dvojnásobným vítězstvím nad Kluží. Je reálné, abyste teď v nejbližších zápasech dvakrát porazili také Lausanne?

Dobře si uvědomujeme, že je to klíč. Cíl byl od začátku postavený jasně - porazit Lausanne a sebrat body někomu ze silných. Ale podceňovat Švýcary nesmíme! V Palermu mohli zabodovat a ani doma nehráli s CSKA tak špatně, jak by se mohlo podle výsledku 0:3 zdát.

Reklama

Související témata: