Hlavní obsah

Další Bílkův pacient hlásí návrat, po Hlouškovi i Kušnír

PRAHA

Podzimní zápasy kvalifikace EURO 2012 jsou dohrány, přesto může mít kouč fotbalové reprezentace Michal Bílek radost, že se mu pro další období vracejí dva dlouhodobí marodi z domácí ligy. Před týdnem se objevil na hřišti slávista Adam Hloušek a pár dnů po něm také sparťan Ondřej Kušnír. Ve čtvrtečním utkání Evropské ligy s Lausanne by se pravý obránce měl zařadit do základní sestavy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalista Sparty Ondřej Kušnír se těší na velký návrat.

Článek

Sparta v sobotu doma podlehla Teplicím 0:2, a tak jediným pozitivním momentem byl okamžik, kdy se pět minut před koncem poprvé po letní zlomenině kotníku objevil na hřišti Ondřej Kušnír. A vzhledem k tomu, že kouč Jozef Chovanec byl hrubě nespokojen s tím, jak krajní obránci podporovali ofenzivu, je velmi pravděpodobné, že pravého reprezentačního beka nasadí proti Lausanne hned od začátku.

„Ondrův návrat jsme dlouho očekávali. V tréninku již vypadá dobře, má velkou šanci nastoupit. Chystáme jisté změny v rozestavení i personálním složení týmu,“ avizuje Chovanec.

Nejhůř mu na tribuně bylo se Žilinou

Navrátilec hlásí, že je připraven nastoupit od začátku. „Sám se cítím dobře, kotník drží na sto procent a i doktoři jsou spokojení. Pokud mě trenér postaví, tak bych zvládl i celý zápas. A doufám, že slušně. Strach nemám, to bych do toho nešel,“ těší se obránce.

Nucenou pauzu nesl těžce. „Dostal jsem se do reprezentace a neodehrál snad špatné zápasy, takže jsem měl šanci. Pauza nebyla nic příjemného, Spartu zase čekaly důležité zápasy o Ligu mistrů. Nejhůř mi určitě bylo při domácím utkání se Žilinou, které jsme prohráli,“ líčí Kušnír.

Ondřej Kušnír (vlevo) v souboji s Američanem Damarcusem Beasleym.foto: ČTK/AP

Předčasný návrat by neriskoval

Návrat na hřiště však rozhodně nechtěl uspěchat. „Ani by to nešlo. Sedm týdnů jsem měl chodící sádru, kotník byl hodně ochablý a kdyby vazy nebyly na zátěž připraveny, byl by to velký risk.“

Vypadá to, že se Spartě na podzim hraje lépe v evropských pohárech než v domácí lize. Kušnír musí doufat, že to potvrdí i čtvrteční duel. „Co vím, tak Lausanne má kvalitní tým hlavně směrem dopředu. Nekoukáme na to, že hrají druhou švýcarskou ligu. Mají hodně technicky a fyzicky vybavených hráčů. Vyřadili silný Lokomotiv Moskva, což je pro nás velké varování.“

Nicméně třetí zápas ve skupině ještě podle něj klíčový nebude. „Důležitý samozřejmě ano, potřebujeme každý bod. Jako klíčový ho ale neberu, vždyť po něm bude ve hře ještě dalších devět bodů,“ počítá navrátilec Kušnír.

Reklama