Hlavní obsah

Jablonec se blýskl kanonádou. Kromě Lafaty máme i další střelce, těší kouče Komňackého

JABLONEC

Svůj úkol proti snaživému, ale fotbalově méně vyspělému soupeři z Albánie jablonečtí fotbalisté splnili a mohou se těšit na nizozemský Alkmaar ve třetím předkole Evropské ligy. „Prvořadý je postup. Hra nebyla ještě ideální, ale ztrestali jsme soupeře za jeho chyby. A měli jsme štěstí, že Albánci naše okénka v defenzivě výrazně nevyužili. Je příjemné, že máme další střelce kromě Lafaty, k němuž se přidali Kovařík s Pitákem. Oba dali v odvetě po dvou gólech, a to byl základ úspěchu,“ pochvaloval si jablonecký trenér František Komňacký po domácí zmoklé odvetě s týmem Flamurtari Vlora.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

I přes vítězství 5:1 ale kouč připomněl, že navzdory jasnému výsledku jeho tým nezačal oslnivě. „Trošku nám vázla rozehrávka a kombinace, nemohli jsme se dostat do potřebného tempa. Po získání dvoubrankového náskoku se zdálo, že nám nebude nic stát v cestě. Trochu nás potom zaskočil inkasovaný gól z penalty po zkratu Beneše, který zahrál ve vápně nepochopitelně rukou. První půli jsme dohráli bez jiskry a kontroly míče. Proti silnějšímu soupeři by se nám to asi vymstilo,“ mínil Komňacký.

Sportovně ocenil i vystoupení protivníka. „Co se týče klubového měření sil mezi českými a albánskými celky, tak jsme asi průkopníky, protože šlo o vzájemnou premiéru. A jsem rád, že dopadla tak hladce v náš prospěch, i když Albánci nebyli podřadným týmem. Kvituji férový způsob boje Flamurtari a třeba se někdy v budoucnu znovu setkáme na evropské scéně,“ pravil jablonecký trenér.

Námět číslo jedna: Alkmaar

Od pátku začíná stejně jako jeho svěřenci pomýšlet na souboje s Alkmaarem. „Dosud jsem nechtěl o příštím kole mluvit, když jsme v něm ještě nebyli. A proto jsem tohle téma neventiloval ani v kabině. Teď to ale bude pro nás aktuální námět přípravy číslo jedna. Máme už objednané letenky na sobotní přípravný zápas Alkmaaru. Obecně víme, že jako typický představitel nizozemského fotbalu hraje aktivně. Byť jména z jeho soupisky nejsou ve všeobecném povědomí, jsou to kvalitní fotbalisté. Nyní získali Američana,“ připomněl kouč Severočechů.

A jeden z klíčových mužů v domácí sestavě Karel Piták připojil: „Jsem rád, že mi to tam padá a navíc se mi daří i přihrávat klukům na góly. Cítím se v dobré pohodě, ale stejně jako trenér dobře vím, že euforie není na místě. Alkmaar bude při vší úctě k albánskému fotbalu úplně jiná kategorie než Flamurtari. Se strachem ale do Nizozemska nepojedeme. Pokusíme se překvapit.“

Reklama

Související témata: