Hlavní obsah

Jablonec ví, že musí večer útočit

JABLONEC

Dohnat dvoubrankové manko z prvního zápasu a pokusit se o malý zázrak v podobě postupu přes favorita. S takovým cílem nastoupí fotbalisté Jablonce ve čtvrtek večer k odvetě 3. předkola Evropské ligy proti nizozemskému Alkmaaru. Duel začíná v jablonecké Chance Areně ve 20.30 hodin.

Článek

Jablonečtí před týdnem prohráli na půdě soupeře 0:2. „Není to pro nás moc slibná výchozí pozice. Lepší by bylo, kdybychom šli do boje s vědomím, že nám stačí jeden vstřelený gól. Takhle nezbývá, než mohutně útočit a přitom nesmíme zapomínat ani na obranu. Inkasovaný gól by asi znamenal konec postupových ambicí,“ uvažuje trenér František Komňacký.

Severočeši si uvědomují, že k tomu, aby živili naději na zdolání nizozemského soka, potřebují zlepšit finální fázi hry. „Bohužel jsme už ve dvou po sobě jdoucích zápasech v součtu poháru a domácí ligy neskórovali. I proti Mladé Boleslavi nám chyběla lehkost. Měli jsme málo šancí a střel ještě méně. Přál bych si, aby důležitost utkání vlila hráčům do žil kromě bojovnosti i herní kvalitu,“ přemítá kouč domácích.

Brankář Michal Špit podal v Alkmaaru vynikající výkon. A před odvetou se domnívá, že protivník neustoupí ze svého stylu. „Mám za to, že budou chtít hrát to samé, co před týdnem. Naše kluky v poli asi čeká hodně běhání bez míče, což bere síly. Nemůžeme se pouštět do hry nahoru-dolů, to by byla takříkajíc sebevražda,“ zamyslel se gólman.

„Chtělo by to, abychom dali rychle gól, který by mohl vnést do řad soupeře nervozitu,“ dodal brankář, jemuž už chybí jen několik zápasů k překonání klubového rekordu v počtu prvoligových startů v dresu Jablonce. Dosavadní maximum drží bývalý záložník Jozef Weber, nynější asistent trenéra Komňackého.

Reklama

Související témata: