Hlavní obsah

Policie v pohotovosti. Na Letnou kvůli fotbalu nasadí několik stovek specialistů

PRAHA

Policie v souvislosti s dnešním utkáním fotbalistů pražské Sparty a rumunského FC Vaslui v předkole Evropské ligy nasadí do ulic metropole několik stovek policistů. Informovala o tom mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Foto: NOVINKY/Ondřej Lazar Krynek

Ilustrační foto

Článek

Dohlížet na plynulost dopravy i na veřejný pořádek budou například policisté ze speciální pořádkové jednotky, antikonfliktního týmu nebo cizinecké policie. Situaci v pražských ulicích bude v případě potřeby ze vzduchu sledovat také vrtulník.

Policie žádá všechny návštěvníky, aby k přepravě na letenský stadión využili především prostředky městské hromadné dopravy. Zápas začne ve 20. hodin.

V Edenu zadržen Čech a dva Dánové

Při středečním zápasu Plzně s FC Kodaň na jiném pražském stadiónu v Edenu, kde si český tým výhrou 2:1 zajistil postup do základní skupiny Ligy mistrů, policie zadržela jednoho Čecha a zajistila i dva fanoušky Kodaně.

"Jeden z dánských fanoušků kopal do tramvaje, druhý měl s sebou batoh s pyrotechnikou," uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová. Oba byli za přestupek potrestáni blokovou pokutou.

Před 23. hodinou pak byl zadržen Čech pro přečin popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy. "Veřejně prezentoval příslušnost k hnutím, které podporují tyto myšlenky," dodala mluvčí. Muž byl obviněn a je stíhán na svobodě.

Reklama

Související témata: