Hlavní obsah

Plzeň si na Schalke troufá, Kypr ji oživil

LARNAKA

Užili si Ligy mistrů a v pohárové Evropě se jim zalíbilo. Fotbalisté Plzně finišují s přípravou na zápasy Evropské ligy proti německému Schalke, první duel se hraje ve Štruncových sadech již 16. února. V úterý čeká Viktorii generálka, na Kypru nastoupí proti lídrovi polské ligy Slasku Vratislav. „Kypr nás oživil. Řekl bych, že je vše na dobré cestě,“ pochvaluje si trenér Pavel Vrba.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují po remíze 2:2 s AC Milán.

Článek

Také Poláci si chtěli Evropskou ligu zahrát, v play-off ovšem vypadli a Rapidem Bukurešť. V neděli Slask Vratislav podlehl na Kypru 1:3 Teplicím a v úterý od 16:30 SEČ prověří českého mistra. Pro Plzeň už to bude generálka na Schalke.

Základní sestava proti Slasku by se neměla příliš lišit od té, v níž Viktoria vyrukuje proti Raúlovi a spol. „Do utkání se opět zapojí tak šestnáct hráčů. Netvrdím, že sestava bude identická s tou, která dostane příležitost proti Schalke. Rádi bychom po návratu do Plzně sehráli modelové utkání, takže ještě máme další prostor,“ avizuje trenér Pavel Vrba.

Soustředění na Kypru splňuje jeho představy. „Důležité je, že jsme všichni zdravotně v pořádku. Pobyt tady na Kypru nás trošku oživil. Když vidím hráče, s jakou chutí pracují, řekl bych, že je vše na dobré cestě, abychom se o dobré výsledky porvali nejen v lize, ale i pohárech,“ varuje Vrba konkurenci.

Novic Procházka má místo téměř jisté

Ze zimních posil proti Schalke téměř jistě vyšle obránce Procházku, který přišel jako náhrada za stopera Bystroně, jehož vyřadil ze hry dopinkový skandál.

„Je to pochopitelné. Hledali jsme na uvolněné místo kvalitu, takže pro Václava to bylo, na rozdíl od Tomáše Bergera a Tomáše Wágnera, na jejichž postech hráči zůstali, mnohem jednodušší. Na druhé straně jak Berger, tak i Wágner jsou hráči, se kterými počítáme,“ srovnává kouč.

V létě odejde záložník Pilař a možná i další členové úspěšného týmu – a Plzeň na to chce být nachystaná. „Snažíme si připravovat hráče tak, aby mohli v případě možných odchodů během léta naskočit, aby byli s týmem sžití. Myslím, že to je správná cesta,“ vysvětluje Vrba.

Domů Plzeňáci odletí ve středu dopoledne. Ve čtvrtek dostanou den volna a od pátku zahájí finální část přípravy na Schalke.

Reklama

Související témata: