Hlavní obsah

Vrba k totální ofenzívě proti Schalke určitě nezavelí

PLZEŇ

Kouč Viktorie Plzeň Pavel Vrba viděl v sobotu zápas Schalke v Mönchengladbachu, který čtvrteční soupeř jeho svěřenců v Evropské lize prohrál 0:3. „Schalke se to utkání vysloveně nepovedlo, rozhodně z něj nebudu v přípravě vycházet,“ řekl Právu.

Foto: Reuters

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba

Článek
Fotogalerie

Plzeň tedy na věhlasného německého soupeře ve čtvrtek v 19 hodin prý nevlétne… „První zápas hrajeme doma, což znamená, že potřebujeme uhrát dobrý výsledek pro odvetu. V první řadě nesmíme dostat gól a musíme nějaký dát. Sobotní prohra nás nesmí zmást. Kdybychom domácí zápas nezvládli, budeme to mít v Německu o týden později hrozně těžké,“ zdůraznil.

Dobře si je vědom obrovské ofenzivní síly Schalke, kterou má v triu Raúl, Huntelaar, Farfán. „Je to veliká síla! Sobotní zápas jim nevyšel, ale oni ničili soupeře v těch prvních dvou zápasech s Kolínem nad Rýnem a Stuttgartem, v nichž dalo Schalke sedm branek. Je jen otázkou času, kdy ji předvedou znovu. Nerad bych, aby se chytili v Plzni. Čeká nás opravdu nesmírně silný soupeř,“ říkal s uznáním Vrba. Raúla s Farfánem ovšem podle nejčerstvějších zpráv ohrožují zdravotní problémy, stejně jako beka Fuchse.

Zatímco Němci odehráli už čtyři mistrovské zápasy v mrazu, Plzeň se připravovala v kyperském teple. „My jsme hráli v mrazu Tipsport ligu, hlavně duel s Libercem měl velmi dobré parametry. V pátek po návratu z Kypru jsme si dali modelový zápas. Na Kypru jsme sehráli kvalitní utkání s vedoucím celkem polské ligy Vratislaví, další těžký duel s účastníkem Ligy mistrů Galati a pak proti nepříjemným Rusům. Myslím si, že jsme byli dostatečně prověření, snad to bude na Schalke stačit. Mráz bude pro oba celky stejný, určitě nás nespálí. Trávník ve Štruncových sadech je výborně připravený,“ odmítl Vrba mrazivý handicap.

V sobotu měli Západočeši volno, v neděli dva tréninky. „Od pondělí už máme jen jeden trénink denně. Samozřejmě jsou zaměřené na taktiku se Schalke. Podíváme se také na videa z jarních zápasů Schalke a zkusíme si nějaké standardky,“ nabídl kouč předzápasový program.

O sestavě na čtvrteční duel už má Vrba představu. „Poslední zápasy byly směřované na Schalke. Hráči, které bych chtěl postavit, byli o něco víc vytížení. Nějakou představu v hlavě mám, ale jsou tu další, kteří v krátkém období ukázali dobrou formu, takže sestava rozhodně není jasná. Hodně napovědí nejbližší dny,“ pravil.

Slabší prý nebudou

Na start jarní části ligy se těší nejvíc samotní fotbalisté. Definitivně tím totiž skončí tvrdá příprava. „My jsme na rytmus dvou zápasů týdně zvyklí. Je to lepší než se honit na tréninku. Pořád hrajeme na třech frontách, vedle Evropské a domácí ligy ještě v Ondrášovka Cupu. Umíme si s takovým programem poradit,“ tvrdil David Limberský.

„Ze sobotní vysoké porážky Schalke nelze dělat velké závěry, ale nejspíš platí, co jsem slyšel, že když se proti nim hraje technicky, moc jim to nevyhovuje. Hodně se na to utkání těším, bude to parádní vstup do jara a doufám, že vítězný,“ přál si a dodal: „Určitě nám budou chybět Jiráček s Bystroněm, ale přišli další kluci, máme hodně dobrou lavičku. Můžeme být i silnější než na podzim, slabší určitě ne.“

Reklama

Související témata: