Hlavní obsah

Zklamání. Schalke jsme měli porazit, litoval Limberský

PLZEŇ

Kdo nevěřil, že fotbalisté Plzně naváží na skvělý podzim v pohárové Evropě i na jaře, spletl se. I proti špičkovému týmu bundesligy Schalke 04 se svěřenci Pavla Vrby ukázali ve výborné formě. Dlouho také na svém stadiónu sahali po výhře, jenže nakonec mají „jen“ remízu, která před čtvrteční odvetou play-off Evropské ligy dává více šancí na postup soupeři. „Ten výsledek mrzí hodně,“ litoval obránce Viktorie David Limberský.

Foto: Petr Eret, ČTK

David Limberský (vpravo) nebyl s remízou proti Schalke spokojen

Článek
Fotogalerie

Sám byl blízko situace, která čtvrt hodiny před koncem zápasu zmařila plzeňské vyhlídky na vítězství. Přitom do té doby vše vypadalo z pohledu českého mistra nadmíru idylicky. Jenže pak vyzval střídající Farfán k zakončení kanonýra Huntelaara a bylo zle. „Ani nevím jak se to seběhlo. Dvakrát si tam vyměnili balón. Já jsem byl se svým hráčem, ale za mě naběhl někdo z prostředka a já bohužel dva hlídat neumím. Nezachytili jsme to na zadní tyči a pak to dávali do prázdný branky,“ přiblížil kritický moment pro Plzeň Limberský.

Inkasovaný gól přišel trochu jako trest za neproměněné plzeňské šance. Přitom nedostat gól bylo jedním z hlavních přání Západočechů před zápasem. „Nechtěli jsme hlavně inkasovat, což se nepodařilo. Musím přiznat, že v kabině bylo po remíze znát zklamání, protože jsme měli na to tady vyhrát,“ přiznal osmadvacetiletý zadák. Rozčarování z konečného výsledku bylo o to větší, že Plzeň měla většinu zápasu nad slavnějším soupeřem navrch. „Mrzí to hrozně. O poločase jsme vedli 1:0 , což nám vyhovovalo. Mohli jsme hrát na brejky, šance byly, ale trochu nám chybělo štěstí,“ pokračoval Limberský.

Je mu jasné, že situace před odvetou je teď pro jeho tým mnohem komplikovanější: „Jasně, měli jsme to uhrát, 1:0 by bylo fantastický. Bohužel 1:1 není zas tak dobrý domácí výsledek. Na Schalke budeme muset dát minimálně jeden gól.“ Pro řízného obránce nebyl příliš velkou útěchou ani fakt, že kromě zápasu s Barcelonou si Plzeň v této sezóně v pohárové Evropě udržela domácí neporanitelnost. „Za to si teď nic nekoupíme. Na Schalke jsme si věřili. Věděl jsem, že budeme hodně silní. Ale v závěru trochu docházely síly, protože to pro nás byl první ostrý zápas. Těch posledních patnáct minut už jsme trochu šlapali vodu. Dali jsme do toho maximum, ale na víc než remízu to bohužel nestačilo,“ dodal obránce Viktorie.

Reklama

Související témata: