Hlavní obsah

VIDEO: Agüero udeřil již v 18. sekundě, nažhavení Citizens se vidí ve finále

MANCHESTER

Čas od času se vyplatí přijít na stadión včas. Jako při středeční předehrávce odvetného duelu Evropské ligy. Fotbalisté Manchesteru City hladce prosvištěli do osmifinále také díky tomu, že Sergio Agüero šoupl Portu gól již v 18. sekundě. Citizens nakonec obhájce trofeje porazili 4:0 a po vyřazení z Ligy mistrů mají maximální cíle. „Chceme až do finále,“ potvrdil trenér Roberto Mancini.

Foto: Darren Staples , Reuters

Sergio Agüero (vpravo) oslavuje gól Manchesteru City proti Portu

Článek

Manchester City - Porto

S portugalským mistrem a úřadujícím vítězem Evropské ligy rázně zametli. Fotbalisté Manchesteru City vyřadili FC Porto celkovým skóre 6:1 z obou zápasů a v osmifinále se utkají s lepším ze dvojice Legia Varšava - Sporting Lisabon (první zápas skončil v Polsku 2:2).

Citizens již ovšem myslí mnohem dál. „Chceme si zahrát ve finále. Nebude to lehké, protože v Evropské lize hrají top týmy. Kvůli postupu do finále jsme odhodláni vyzvat i toho nejlepšího soupeře. Máme dvacet kvalitních hráčů a během každého zápasu dokážeme udělat pár změn,“ vyhlásil kouč Roberto Mancini.

Nejrychleji góly v Evropské lize:
1. Ismael Blanco (AEK) proti Borisovu (5.11.2009) - 13 sekund
2. Sergio Agüero (Manch. City) proti Portu (21.2.2012) - 18 sekund
3. Taison (Charkov) proti Salzburgu (16.2.2012) - 19 sekund
4. Juan Mata (Valencia) proti Bruggám (25.2.2010) - 19 sekund
5. Bobby Zamora (Fulham) proti Wolfsburgu (8.4.2010) - 21 sekund

To se jim to hraje, když zápas začíná prakticky za stavu 1:0... Výkop sice mělo Porto, rozehrálo však první akci zápasu natolik břídilsky, že argentinský blesk Sergio Agüero vstřelil druhý nejrychlejší gól v mladé historii soutěže. Dříve se trefil pouze Ismael Blanco z AEK Atény proti Borisovu – za 13 sekund.

„Čtyřgólové vítězství jsme určitě nečekali, ale lichotí nám. Mimořádně nám pomohl gól již v úvodní minutě. Máme vysoké ambice. Ano, naším cílem je zisk této trofeje,“ potvrdil stoper Joleon Lescott, že také hráči už se pomalu vidí v květnovém finále v Bukurešti.

Kdo ví, možná si tam zahraje i zhrzený Carlos Tévez. Kontroverzní Argentinec nastoupil za City naposledy v září, pak se rozhádal s Mancinim a začal trucovat. V úterý se však koučovi omluvil a Ital to přijal.

„Jsem spokojený s tím, co Carlos řekl. Ve čtvrtek si s ním sednu a promluvíme si. Je šance, že bude znovu hrát za City. Jen musí potrénovat a rozehrát se,“ avizoval Mancini po utkání s Portem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články