Hlavní obsah

Slávisté chtějí napravit zpackaný podzim

PRAHA

Vítězství nebo remíza při třech a více vstřelených brankách, to jsou postupové varianty fotbalistů Slavie Praha před čtvrteční odvetou 2. kola Poháru UEFA na hřišti bulharského týmu Levski Sofie. Pro Slavii je to poslední zápas podzimu, který se jí příliš nevydařil.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavla Kuku ze Slavie se pokouší zastavit Stojanov z Levski Sofie (v modrém).

Článek

Domácí nepotřebují nikam pospíchat. Remíza 2:2 v prvním utkání znamenala velmi dobrý výsledek pro Bulhary, přičemž o vítězství na Strahově přišli až v posledních vteřinách. Gól Fořta uchoval Slavii pro dnešní duel alespoň malou naději.

Sedmnáct schopných

V lize se však Pražanům nedaří. Naposledy doma ostudně prohráli s Českými Budějovicemi. Trenér Miroslav Beránek se musí vypořádat s absencí Gedeona, Nachtmana, Hašlera, Hrdličky, Petrouše a Dostálka. Na mistrovství světa dvacítek je Zachariáš. V trestu je záložník Piták, který vyfasoval v prvním utkání červenou kartu.

"Máme sedmnáct hráčů schopných hry. Mezi nimi je i teprve šestnáctiletý Švec. Řada hráčů prostě nemá pro takové zápasy dostatek zkušeností," posteskl si Beránek. Nadějí na účast ve 3. kole Poháru UEFA se však nevzdává. "Je to poslední zápas podzimu. Pokud postoupíme do jarních bojů, máme příležitost poněkud nepříznivý obraz této části sezóny zvrátit. Hráči musí cítit, že mají šanci ukázat se v Evropě," přemítá Beránek.

Útočně naladěni

Je mu jasné, že jeho svěřenci nemohou ztratit, jen získat. "Zejména když Sofie ve třech posledních zápasech vyhrála a její výkony jdou stále nahoru." Hráčům pustil sestřihy z prvního zápasu. Je mu jasné, že musí naordinovat ofenzívní taktiku.

"Budeme hrát na dva útočníky vepředu, ale v sestavě jich s největší pravděpodobností bude více. Jen obsadí jiné posty. K postupu je totiž potřeba vstřelit dva góly, bylo by odvážné spoléhat na čisté konto," naznačil Beránek, že do zápasu pošle hodně útočně laděnou sestavu.

Před soubojem
Levski
Ivankov - Stankov, Topuzakov, Stojanov, Angelov - Vágner, Telkijski, Golovskoj, Temile (Kolev) - G. Ivanov, Čilikov
Slavia
Černý - L. Došek, Martin Zachariáš, Müller, Kratochvíl - Lukeš, Bejbl, Latka, Adauto - Kuka, T. Došek.
Zápas řídí sudí Vollquartz z Dánska. Začíná v 16 h, vysílá TV Prima.

Reklama

Související témata: