Hlavní obsah

Teplice se rozloučily s pohárem výhrou nad Celtikem

TEPLICE

Srdnatě bojovali fotbalisté Teplic v odvetě 3. kola Poháru UEFA se Celtikem Glasgow. V pětatřicáté minutě je poslal do vedení krásnou střelou Mašek a zdálo se, že tříbrankové manko z prvního zápasu může být smazáno. Nakonec již Severočeši další góly nepřidali, i přesto je může těšit, že první jarní gól vstřelili do sítě slavného skotského klubu.

Článek

"Snil jsem o tom, že nepodlehneme. Po prvním gólu bylo vidět, že se s nimi dá hrát, cením si výsledku s jedním z nejlepších manšaftů v Evropě," oddechl si kouč domácích František Straka.

Utkání Na Stínadlech začalo oproti původnímu plánu se zpožděním 15 minut, protože krátce po půl šesté zhasl celý stadión a světla se rozsvítila až po 18. hodině.

Tepličtí naplňovali předzápasová slova trenéra Straky, že se o úspěšný výsledek s takovým soupeřem musí od prvních minut rvát. Dva bleskurychlé průniky předvedl nebojácně hrající Rilke, jeden z nich zastavil jen za cenu žluté karty Kennedy. Celtic se nikam nehnal, v husté chumelenici dlouho kontroloval poklidný průběh.

Penalta se nepískala

Thompsonovu střelu z přímého kopu chytil Poštulka, domácího gólmana pak nezaskočila ani střela z úhlu kanonýra Larssona, který nepotrestal chybu Kuchaře. Teplice se k ohrožení branky málem dostaly po centru Kuchaře do vápna, jenže Rilke v rozhodujícím momentu špatně zpracoval míč.

Zanedlouho bylo před Douglasem znovu horko, když si obránce Balde nešťastným zákrokem nastřelil ruku a měla se pískat penalta. Norský sudí byl však ke skotskému celku shovívavý a nechal pokračovat ve hře. "Kdyby nebyl slepý, museli jsme kopat pokutový kop," cítil křivdu Straka. Zapískali si tak jen tepličtí fanoušci.

V závěru poločasu se domácí vzepjali k náporu, který vyvrcholil gólem Maška - šlo o jeho premiérovou trefu v dresu Teplic. Varga špatně odkopl míč a exjablonecký útočník propálil z hranice šestnáctky vše, co mu stálo v cestě. Do kabin vyprovázel Strakovy hochy potlesk.

Naštvaný kouč

Slavnějšího soupeře přehrávali s chutí hrající domácí i po přestávce. Po rohovém kopu mířil Rada hlavou těsně nad. Fotbalisty Celtiku zřejmě ukolébala domácí výhra a vypadalo to, že hrají jen na půl plynu. Obávaní útočníci Larsson a Sutton byli dlouho téměř neviditelní.  Trenér Martin O"Neill skákal před střídačkou jak papírový čertík, protože s výkonem svých svěřenců nemohl být spokojen.

Možná i proto stáhl Suttona a nahradil ho záložníkem Pearsonem. Na hrotu pak operoval jen osamocený Larsson. Jednou se hezky položil do střely, jenže Poštulka byl na místě. Na trávníku přibývalo nervozity, na teplické straně přibývaly žluté karty, ale nejtěsnější vedení domácí uhájili. I díky Poštulkovi, který nadvakrát vychytal v čisté šanci Larssona.

"V první půli jsme se trochu hledali. Po přestávce už jsme v rámci možností navázali kontakt se soupeřem, ale jak jsem předpokládal nebyl to vůbec jednoduchý zápas. Chtěli jsme tu dát gól, což se nepovedlo, jsem však rád, že jdeme dál," hodnotil O"Neill.

FK Teplice - Celtic Glasgow 1:0
Poločas: 1:0. Branka: 35. Mašek. Rozhodčí: Övrebö - Sundet, Lien (všichni Nor.). ŽK: Leitner, Hunal, Mašek, Rilke, Skála, Verbíř - Kennedy, McNamara. Diváci: 16.258. První zápas 0:3, postupuje Celtic.
Teplice: Poštulka - Doležal, Rada, Hunal, Leitner (88. Štyvar) - Verbíř (90. Mareš), Skála, Kuchař, Tesařík - Rilke (75. Ryška), Mašek. Trenér: Straka.
Celtic: Douglas - Kennedy, Balde, Varga, McNamara (84. Valgaeren) - Agathe, Lambert, Petrov, Thompson - Sutton (71. Pearson), Larsson. Trenér: O'Neill.

Reklama

Související témata: