Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Thór 3:0Boleslav rozdrtila Islanďany, Magera se uvedl dvěma góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Magera 1 : 0
43. Magera 2 : 0
80. Ščuk 3 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Lukáš Magera se fotbalistům Mladé Boleslavi vyplácí hned od prvního soutěžního zápasu. Ex-ostravský útočník, který ukončil angažmá v anglickém Swindonu a posílil středočeský klub, ve čtvrtek přiblížil dvěma góly svůj nový tým k postupu do dalšího předkola Evropské ligy. Po výsledku 3:0 se zdá být odveta formalitou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Boleslavský Lukáš Magera (vlevo) oslavuje s Janem Bořilem a Michalem Smejkalem gól v síti islandského celku Thór Akureyri.

Článek

Po prvním domácím zápase by byla ostuda, kdyby Boleslav nešla v pohárech dál. Islandský soupeř, celek Thór Akureyri, kvalitativně zaostával a jeho hráči si za celý zápas nevytvořili pořádnou šanci.

V boleslavském dresu byl nejvíc při chuti hrdina zápasu Magera. Devětadvacetiletý útočník se dral do šancí od začátku. Je vidět, že mu post podhrotového hráče nadmíru svědčí. Už ve 13. minutě pálil těsně vedle, mezi tyče se pak nevešla ani jeho hlavička.

Ale po půlhodině zápasu si vše vynahradil. Po autu Bořila hlavičkoval zády k bráně a balón zapadl za záda zaskočeného gólmana. A v závěru první půle se k Magerovi dostal odražený míč po střele Mareše, která orazítkovala tyč. Pohotově doklepl balón levačkou do sítě s přispěním tyče.

Fotbalista, jehož ostravští fanoušci neměli příliš v lásce a jeho odchod do Boleslavi označili za zradu, truchlit nemusí. Hned v prvním zápase si získal příznivce svého nového klubu. Ti po obou trefách vyvolávali jeho jméno.

Právem, Magera byl jednoznačně nejlepším hráčem zápasu. Mohl dosáhnout i na hattrick, ale po rozehraném trestném kopu levačkou bránu netrefil. V 70. minutě se nádherně uvolnil za šestnáctkou a jen těsně minul šibenici. Pak se pasoval do role nahrávače, střídajícímu Ondřejkovi efektně sklepl míč, ale gól z toho nebyl, další nová posila pálila vysoko nad. Definitivní uklidnění do domácích řad přinesl až třetí gól bosenského záložníka Ščuka. Odveta na hřišti islandského týmu se hraje příští čtvrtek.

Evropská liga - úvodní zápas 2. předkola
Mladá Boleslav - Thór Akureyri 3:0 (2:0)on-line
Branky: 33. a 43. Magera, 80. Ščuk. Rozhodčí Borg (Malta), žluté karty: Bořil, Magera, Nešpor - Hjaltalin, Hjaltason, Funisello, 3867 diváků.
Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Smejkal, Rolko, Šírl - Mareš (79. Nešpor), Ščuk, Kúsela, Sivrič (66. Ondřejka) - Magera - Chramosta.
Akureyri: Rajkovič - Andri Albertsson, Atli Albertsson (46. Hilmarsson), Vrenko, Funisello - Jonsson (87. Olafsson), Hjaltalin, Aevarson, Hjaltason (59. Björnsson) - Kristjansson, Hanesson. Trenér: Gislasson.

Reklama