Hlavní obsah

Plzeňský kouč Vrba varuje: Do odvety jdeme jako favorit, ale jsme teprve v poločase

Praha/Tbilisi

Inkasovaný gól, navíc z kopačky bývalého viktoriána Tatanašviliho kouče plzeňských fotbalistů Pavla Vrbu mrzel, jinak ale neměl svým svěřencům po úvodním střetnutí 2. předkola Evropské ligy s gruzínským celkem Metalurgi Rustavi co vytknout. Západočeši jsou po čtvrteční výhře 3:1 jasným kandidátem na postup, odvetu navíc sehrají doma.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Pavel Vrba. Fotbalisté Plzně získali první historický titul.

Článek

Plzeň hrála v průběhu celého duelu první housle, Vrba nicméně přiznal, že byl výkonem domácích překvapený. "Soupeř mě překvapil, hrál ofenzivně, technicky. Nebyl to jednoduchý soupeř. O to více jsem rád, že jsme si vytvořili výsledek, který nás před odvetou pasuje do role favorita. Doufám, že tu roli naplníme," řekl na tiskové konferenci po utkání.

Postup ale ještě nepovažuje za hotový. "Je to jen jeden poločas. Pamatuji si, že jsme loni vyhráli v Trondheimu (1:0), jenže pak jsem na to doma dlouho nemohli navázat a postup jsme si zajistili až v závěru. Pohárová utkání jsou v tomto směru specifická. Ale uznávám, že ten výsledek je pro nás hodně povzbudivý a nadějný," připustil Vrba.

Potěšil ho i výkon nových křídel Martina Filla a Edgara Malakjana; ti se snaží zacelit mezeru po reprezentantech Václavu Pilařovi a Milanu Petrželovi, kteří zamířili do Německa. "Fillo byl důraznější a více se zapojoval do hry. Edgar si ještě v týmu zvyká, ale i on ukázal, že má dobré předpoklady, a určitě bude podávat ještě kvalitnější výkony. Také Zeman, který tam přišel na poslední půlhodinu, ukázal svou kvalitu," chválil Vrba.

Litoval jen toho, že se jeho svěřenci dopustili jedné hrubé chyby v rozehrávce, kterou potrestal bývalý hráč Viktorie a současný kanonýr Rustavi Dmitri Tatanašvili. "Už před zápasem jsem říkal, že Tatanašvili je gólový hráč a že ho nesmíme pustit do šance. To dnes potvrdil. My mu k tomu ale bohužel hodně pomohli naší chybou," dodal Vrba.

Reklama