Hlavní obsah

Plzeň prožívá fotbalovou horečku. Proti Gruzíncům ji požene za postupem vyprodaný stadión

Plzeň

Fotbalová sezóna ještě pořádně ani nezačala a v Plzni už propukla pořádná fotbalová horečka. Na dnešní odvetu druhého předkola Evropské ligy s gruzínským Metalurgi Rustavi bude západočeská Doosan Arena vyprodaná. A to i navzdory nízké atraktivitě soupeře a faktu, že po výhře 3:1 v úvodním duelu je o postupu Plzně téměř rozhodnuto. Všeobecnému optimismu se však hráči i trenér Viktorie vehementně brání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pavel Horváth věří, že Plzeň v odvetě s Rustavi potvrdí postup

Článek

Aby Rustavi, v jehož dresu se na západ Čech vrátí útočník Dimitri Tatanašvili, vůbec mohlo uvažovat o postupu, muselo by v odvetě minimálně třikrát skórovat. „Budu se opakovat, ale kvalifikace se hraje na dva zápasy. Samozřejmě výsledek z úvodního duelu je pro nás velkou výhodou," bránil se plzeňský kouč Pavel Vrba, že by o postupujícím už bylo rozhodnuto.

Trenér se bude muset obejít v odvetě bez zraněných Mariána Čišovského a nové posily Martina Zemana. „Čišovský s námi stále netrénuje, připravuje se individuálně. Zeman dostal po zápase v Tbilisi sádru. Jinak jsou všichni hráči v pořádku," ujistil Vrba.

Euforii brzdil i kapitán Pavel Horváth, který se před týdnem v Gruzii blýskl dvěma góly. „Soupeř nemá co ztratit, takže se jim určitě nebude hrát nějak špatně. To bude na nás, abychom jim tu hru znepříjemnili, protože kdyby tempo zápasu určoval soupeř, to bychom určitě nebyli rádi," vysvětlil kapitán.

Gruzínských fanoušků má být jen patnáct

Plzeňští fanoušci namlsaní evropským tažením z minulé sezóny však o postupu přes Rustavi nepochybují. A vzhledem k velkému zájmu o utkání, čekají navrch i atraktivní fotbal a góly.

„Už na konci minulé sezóny jsme dokázali na těch posledních pár zápasů přivést na stadión deset tisíc diváků a jsem rád, že toto pokračuje i na začátku té letošní. Klub toto navíc podpořil atraktivním modelem lístků. Vstupenka na čtvrteční zápas platí i na první ligové kolo, což je myslím nejlepší pozvánka na další ligový ročník," pochvaloval si trenér Vrba.

Všechny lístky pro domácí fanoušky už zmizely z pokladen Doosan Areny ve čtvrtek dopoledne, přesto se mohou ještě příznivci Viktorie na stadión na utkání dostat.

„Soupeř očekává maximálně patnáct fanoušků, kteří žijí a pracují v Čechách a mohli by se na utkání přijít podívat. Po dohodě se zástupci UEFA a policií ČR se Viktoria dohodla na možnosti umístit tyto fanoušky do jasné určeného místa na hlavní tribuně, a zároveň tak otevřít možnost prodeje vstupenek do sektoru hostů pro české příznivce," informoval tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Domácí fanoušci tak dostali možnost zakoupení ještě šesti stovek vstupenek. Cena lístku je 120 korun a po zápase je možné ho vyměnit za vstupenku na nedělní ligový souboj s Hradcem Králové.

Utkání Viktorie Plzeň s Metalurgem Rustavi začíná ve ve 20 hodin (ČT4 Sport) a v podrobném on-line přenosu ho můžete sledovat na Sport.cz. Postupující tým se ve třetím předkole utká s polským celkem Ruch Chorzów.

Reklama

Související témata: