Hlavní obsah

VIDEO: Kruté, ale zápas s Lokerenem jsme si prohráli sami, přiznal plzeňský kouč Vrba

Fotbal mu zase jednou ukázal, jak dokáže být krutý. „To ano. V poslední minutě postupovali dva naši hráči na brankáře Lokerenu, ale gól nedali, zatímco z protiútoku jsme z penalty nařízené po oboustranném držení inkasovali a zápas prohráli,“ přitakával po prvním kvalifikačním duelu čtvrtého předkola Evropě ligy a porážce 1:2 s Lokerenem kouč plzeňských fotbalistů Pavel Vrba.

Lokeren - Plzeň 2:1

 
Článek

Nařídit po vzájemném přetahování Ševinského a Tunisana Harbaouia pokutový kop a v nastaveném čase k tomu, to asi pořádně pocuchá nervy...

Nemíním komentovat výkon rozhodčího. Pokud v poslední minutě pískne penaltu, musí o ní být stoprocentně přesvědčený. Pokud tomu tak není, je to chyba. Pravdou ale je, že v šestnáctce Lokerenu došlo po hraní rukou ke stejné situaci a penalta nařízená nebyla. Je to prostě na rozhodčím.

Prohrou s Lokerenem jste se dostali do situace, kterou jste ani loni, ba ani letos v kvalifikaci o evropské poháry nepoznali. Na hřišti soupeře jste poprvé prohráli a v domácí odvetě budete muset dohánět manko. Zvládnete to?

Teď se ukáže, jaká je doopravdy síla našeho mužstva. Máme na to, abychom se o výsledek poprali, protože otázka postupujícího je i po prvním utkání otevřená.

Může vás uklidňovat, že jste v Bruselu alespoň vstřelili gól, který je v pohárové matematice hodně důležitý a jenž by vám měl v odvetě pomoci.

Mohli jsme ale zápas zvládnout lépe. Ve druhé části druhého poločasu jsme hned několikrát domácí hráče přečíslili, protože ve hře Lokerenu se objevila okénka. Chodili jsme do brejků, ale v jejich zakončení jsme nebyli úspěšní. Pak přišel trest, červená karta a penalta a utkání bylo rozhodnuté. Prohráli jsme si ho sami.

Zdá se, že mezery vzniklé po odhodu Jiráčka, Pilaře či Petržely se nedaří ve středové řadě zacelit, protože noví hráči se na těchto místech stále ještě hledají a teprve si na úkoly zvykají...

Byli jsme skutečně zvyklí prosazovat se v křídelních prostorech i v situacích jednoho proti jednomu daleko víc. Alespoň dvě tři akce za zápas nám vyšly, zatímco třeba právě proti Lokerenu tomu tak nebylo. I góly Pilaře, které loni v pohárech rozhodovaly, nám chybí. Musíme být ale trpěliví, protože ani s Petrželou či Pilařem jsme nebyli loni v každém zápase až tak úplně spokojeni.

Mluvíte o využívání křídelních prostorů a individuálních soubojích. To byl důvod, proč byl v Bruselu poměrně brzy střídán Fillo?

Potřebuji, aby se prosazoval daleko víc. Vždyť se stačí podívat, kolik akcí během pobytu na hřišti udělal!  Chtěl jsem situaci změnit, a proto jsem místo něho poslal na hřiště čerstvého Horu.

Vaši svěřenci byli po zápase poměrně překvapeni kvalitami a fotbalovou sílou Lokerenu. Znamená to, že jste neměli o soupeři dostatek informací?

nevím, zda nás Belgičané překvapili, i když pohárová konfrontace je samozřejmě jiná, než když se díváte na soupeře v ligových zápasech. O hlavních přednostech a kvalitách Lokerenu však hráči informace měli. Pravdou je, že některé věci nám vycházely lépe a jiné hůře. Prohru jsme si ale zavinili sami, neboť v závěru jsme měli za nerozhodného stavu minimálně dvě tři brejkové situace , kdy jsme mohli výsledek otočit na naši stranu,

To se vám ale nepovedlo, naopak jste inkasovali, takže v odvetě musíte bezpodmínečně vyhrát a ještě si přitom obejít bez vyloučeného Ševinského. Jak moc vám jeho absence komplikuje situaci?

Komplikaci to představuje, ale budeme se s ní muset vyrovnat. A to přesto, že Čišovský začal teprve trénovat, neboť s natrženým lýtkovým svalem pět šest týdnů nuceně odpočíval. U Hejdy je problém zase v tom, že k nám přišel těsně před začátkem soutěže. Jeden z nich ale bude muset odvetu s Lokerenem zvládnout.

Reklama

Související témata: