Hlavní obsah

Kousli jsme se, ale na bodový zisk už bylo pozdě, litovali sparťané

Lyon

Zázrak se na Stade de Gerland nestal, fotbalisté Sparty v Lyonu nezabodovali. Nakonec však až tak bez šancí aspoň na vytouženou remízu nebyli, protože Kadeřábkova příležitost v nastavení vyrovnáním zaváněla. Pražané se však probudili k větší aktivitě směrem dopředu až ve chvíli, kdy prohrávali o dva góly. Krejčího gól sice závěr zdramatizoval, přinesl však jen snížení na konečných 2:1.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Sparťanský útočník Leo Kweuke leží na trávníku během zápasu s Lyonem.

Článek

„Je to velká zkušenost, většinu zápasu nás domácí tlačili. Do přestávky byla naše obrana dobře organizovaná a nedovolila Lyonu skórovat. Po přestávce nás ale ještě víc zatlačil a získal dvoubrankový náskok. Mám dobrý pocit z toho, že ani za tohoto stavu kluci nesložili zbraně a hezkou brankou jsme se vrátili do zápasu," líčil kouč Vítězslav Lavička.

V závěru tedy na hřiště poslal veškerou útočnou sílu. „Šanci jsme si ještě vytvořili, ale nakonec gratulujeme soupeři k vítězství," dodal kouč.

Francouzi byli nervózní, všiml si Vaclík

„Herně jsme až tak dobří nebyli, ale nakonec jsme si ověřili, že i s takovým týmem, jako je Lyon, se dá hrát. Kluci se za stavu 2:0 ještě kousli, od toho bychom se měli odrazit. Francouzi pak byli v závěru dost nervózní," konstatoval brankář Tomáš Vaclík.

„Lyon výtečně držel balón, bylo to s ním trochu jako na kolotoči. Ale bránili jsme kompaktně," vyzdvihl Ladislav Krejčí, autor jediného gólu Pražanů. „Venca Kadlec mi předložil krásnou přihrávku, jen jsem se modlil, ať branku nepřestřelím. Nakonec jsem ale stejně zklamaný. Chtěli jsme bodovat, ale prohráli jsme."

Favorizované Bilbao ve druhém zápase ve skupině nečekaně remizovalo s izraelskou Šmonou. „Pro nás jen dobře, že před sebou nemáme hned od začátku dva týmy o tři body. Přesto Lyon s Bilbaem zůstávají velkými favority naší skupiny," myslí si Vaclík.

Reklama