Hlavní obsah

Útočit v osmi, to je teď naše oblíbená disciplína, žertoval po výhře nad Hapoelem kapitán Horváth

Zase se projevil jako pravý kapitán. Když bylo jeho Plzni v izraelském Tel Avivu nejhůř, když těsně před přestávkou v utkání Evropské ligy s Hapoelem prohrávala, postaral se Pavel Horváth už vlastně v nastaveném čase první půle o vyrovnání, čímž zavelel k obratu. Však také trenér Vrba jeho výkon kvitoval a přiznal, že návrat zkušeného středopolaře přišel po zranění a absenci v pravý čas. „Fakt je, že i má trefa přišla v pravý moment. Gól do šatny nám hodně pomohl, protože kdoví, jak by se druhý poločas vyvíjel,“ liboval si Pavel Horváth.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Pavel Horváth se raduje z gólu na hřišti Hapoelu Tel Aviv. Brankou v nastavení první půle nastartoval obrat Plzně.

Článek
Fotogalerie

Přijeli jste do Tel Avivu bodovat, což se nakonec podařilo, ale úvodní půlhodina vypadala spíše na plzeňský pohřeb než na bodový import z Izraele...

Úvod jsme skutečně nezvládli, ale podstatné bylo, že jsme přesto dokázali zápas otočit a pak ho proti domácím dohrávajícím jen v deseti kontrolovali a dotáhli ho do vítězného konce.

Hodně mírné hodnocení. Vždyť první půlhodina vypadala přímo hrůzostrašně. Hapoel dal gól, nastřelil tyč, další vyloženou šanci domácím zlikvidoval Kozáčik. Co se s vámi dělo?

Nejenže jsme hráli hodně roztaženě, ale hlavně jsme se vrhali nesmyslně až v osmi lidech do útoku, což je v poslední době naše oblíbená disciplína. Prostě zase fotbal a pochutnání pro lidi, i když jsme po prvním poločase mohli klidně prohrávat o tři branky. Gól do šatny nám naštěstí hodně pomohl.

Vy jste si před ním dokonce pár metrů zasprintoval...

Opravdu to byl sprint?!

Docela určitě jste zrychlil a za míčem se rozběhl...

Musel jsem, protože jsem viděl volný prostor, kam jsem mohl dostat balón. Darida mi ho skutečně přiklepl a já se trefil se štěstím k tyči. Byla to ale strašně důležitá trefa, protože nás dostala zase zpátky do hry. Kdoví, jak by druhý poločas vypadal, kdyby má branka nepadla. Domácí by zřejmě hráli úplně jinak. Čekali by hlavně na brejky, jež jsou jejich silnou zbraní.

Trenér Vrba nijak netajil, že na vás byl o přestávce pořádně nazlobený a měl k vám důrazný proslov.

Zase až taková bouřka to nebyla. Spíše nám důrazně připomenul, co jsme si řekli už před zápasem. Stav byl sice nerozhodný, takže k bodu, pro který jsme přijeli, jsme měli nakročeno, ale úkoly jsme neplnili. Vyklízeli jsme střed hřiště, neměli odražené míče, prostě všechno jinak.

V Tel Avivu jste nakonec nejen vyhráli, ale konečně jste utnuli sérii čtyř zápasů bez vítězství, což by vám mělo v dalších utkáních určitě pomoci. Psychicky tedy určitě...

Zmiňovanou sérii nikdo z nás neprožíval a neprožívá. Hrajeme svůj fotbal, což bylo v první půli vidět sice jen chvílemi, ale po přestávce už markantně. Všechno je to o tom, že musíme proměňovat šance, což se nám proti Hapoelu po dlouhé době podařilo.

Za momentální konstelace ve vaší skupině vám k postupu stačí získat tři body ve zbývajících třech zápasech.  Do jarního pokračování Evropské ligy máte nakročeno víc než slibně...

Takhle rychle tedy počítat neumím, protože jsem fotbalista a ne matematik. Ale k postupu jsme teď každopádně blíž, než jsme byli.

Reklama

Související témata: