Hlavní obsah

Sparťané se po příletu do Izraele příjemně ohřáli. Na hřišti však chtějí zatopit domácím

Haifa
Aktualizováno

Jako v pohádce se cítili fotbalisté Sparty po příletu do Izraele. V Tel Avivu ukazoval teploměr 32 stupňů, v Haifě, kde se bude zítra hrát čtvrtý díl skupiny I Evropské ligy, bylo o čtyři méně. Příjemná změna v porovnání s tuzemským větrným nečasem. "Ten teplotní rozdíl nás nijak neovlivní. Naopak ze zimy do tepla je to příjemné," liboval si gólman Tomáš Vaclík.

Foto: Vlastimil Vacek, Sparta.cz

Start Manuela Pamiče (vpravo) v Haifě je nejistý.

Článek

Jen dlouhé cestování vzalo nějaké síly. Skoro čtyři hodiny z Prahy a pak dvě do Haify. Ale šumění mořských vln bylo balzámem pro ucho i duši.

„Přijeli jsme s jasným cílem bodovat a uhrát takový výsledek, který by nám hodně přiblížil postup. A když bude bodovat i Lyon v Bilbau, tak by ho i zajistil," pravil trochu tajemně Ladislav Krejčí. „Tím chci říct, že hodláme na domácí vletět jako na Letné a uhrát tři body," rozklíčoval svoji myšlenku.

Lékař vidí start obou marodů nadějně

„Musíme být ale obezřetní. Šmona v Praze ukázala, že dovede být nebezpečná, když se jí nechá prostor pro kombinaci. Věřím ale, že zápas zvládneme a dokážeme zacelit i mezeru po Václavu Kadlecovi, který je na dva měsíce kvůli prasklé lebeční kosti mimo hru," přidal  kouč Vítězslav Lavička.

„Marek Matějovský už trénoval naplno a bez bolesti. Manuel Pamič má nakopnuté lýtko, což je bolestivé, ale nic zhmožděného není. Rozhodneme se před utkáním, ale start obou vidím nadějně," vysvětloval situaci dalších dvou marodů lékař Sparty Petr Novák. „V každém případě jsme připraveni na všechny možné varianty," dodal Lavička.

V Haifě byla tma už v pět hodin večer zdejšího času. Stadiónek Kirjat Eliezer pro 14 000 fanoušků zářil široko daleko. „Vypadá to tu jako v Příbrami," zaznělo z hloučku hráčů, kteří vyrazili na předzápasový trénink. Zatímco všichni, včetně Matějovského, normálně trénovali. Pamič polykal jedno kolečko za druhým a netvářil se zrovna optimisticky.  Asi mu vadilo teplé, ale prádelnu připomínající počasí. „Opravdu se rozhodne až před zápasem, podle našich pocitů a dohodě s lékaři," utnul spekulace o startu dvou opor Marek Matějovský.

Reklama

Související témata: