Hlavní obsah

Ohňostroj, šampaňské a dvě piva před spaním, Sparta slavila velký postup

Praha

Chvíli lezli naskládaní v řadě za sebou jako stonožka, pak mávali rukama jako letadlo, aby přistáli na břiše před nadšenými diváky. Fotbalisté Sparty slavili postup do jarní fáze Evropské ligy, jako by snad vyhráli Ligu mistrů... „Vždyť také bylo co! Dosáhli jsme velkého úspěchu,“ smál se Josef Hušbauer, který Letenským ve čtvrtek večer trefil remízu 1:1 s Lyonem a tím i vytoužený postup do vyřazovacích bojů.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťané oslavují postup do jarních bojů Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Došlo i na ohňostroj, který se rozzářil v těsné blízkosti Generali Areny. „Atmosféra v kabině je vynikající. Dokázali jsme, co jsme si přáli celou dobu. Když jsme postoupili přes Feyenoord do základní skupiny, chtěli jsme jít dál. A to se povedlo, takže se slaví!" zářil Tomáš Přikryl, který coby střídající žolík po pár vteřinách na hřišti hned přihrál Hušbauerovi na vyrovnávací gól.

„V kabině jsme si pořádně zakřičeli, bylo tam šampaňské. Oslavíme to, jsme strašně šťastní," líčil Přikryl.

Kdyby měli sparťané po sezóně, mohli by rozjet parádní flám. Už v neděli však kopou ligu v Příbrami, pak je ještě čekají pohárové duely v Jihlavě a Bilbau, což jejich oslavy přece jen brzdí.

Masér předříkával vítězný pokřik

„Začali jsme vítězným pokřikem, který v kabině předříkává masér Tomáš Stránský. Po podzimu budeme mít společný večírek, teď jsme dopředu nechystali nic. Dáme si jedno, dvě piva před spaním, a ráno se začneme chystat na Příbram. Třeba já jsem po Lyonu pořádně dobitý, takže s radostí cítím i velkou únavu," líčil kapitán Marek Matějovský, jeden z hlavních organizátorů "utužovacích" akcí.

„Postoupili jsme po dvou letech, oslavit se to určitě musí. Ale v neděli už hrajeme v Příbrami, takže nic velkého to nebude," přizvukoval mu Hušbauer.

„Všichni udvedli maximum. Teď můžeme slavit, povedl se nám velký úspěch. Bezprostřední sdílená radost hráčů i trenérů společně se skvělými fanoušky je ta nejkrásnější," liboval si trenér Vítězslav Lavička.

Sparta musí do zimní přestávky odehrát tři zápasy, pro něž možná bude obtížně hledat patřičnou motivaci. „Jsme v obrovské euforii, takže je těžké nyní mluvit o další koncentraci. Je však jasné, že nás čekají ještě tři zápasy a chceme být i nadále úspěšní. Do Bilbaa pojedeme s tím, že si fotbal můžeme užít a s pocitem, že nemusíme," poukázal kouč.

Reklama

Související témata: