Hlavní obsah

Pod maskou jsem se strašně potil, přiznal 'Zorro' Kadlec

Bilbao

Na trávníku v Bilbau se objevil útočník Václav Kadlec na posledních dvacet minut. Jeho černá maska připomínala slavného Zorra. Však jako by se do této role vžil, když poslal na trávník domácího obránce Laporteho. Do gólové šance, aby vyděsil brankáře Raúla se však nedostal...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty Praha se speciální ochranou maskou během utkání v Bilbau.

Článek

Nastoupil jste na dvacet minut. Jaký jste si odnesl z trávníku pocit?

Velmi dobrý. Přiznám se, že jsem ani nečekal, že odehraji dvacet minut. Spíš jsem myslel, že to bude kratší.

Nepřekvapilo vás, že Sparta měla víc šancí než Bilbao?

Než jsem se dostal na trávník, šli jsme čtyřikrát sami na bránu. Škoda, že jsme z toho nedali alespoň jeden gól. Když jsem šel na hřiště, říkal jsem si, že bych také mohl využít okénka v jejich obraně. Jenže pak jako když utne. Už jsme se do takové akce nedostali.

Nebylo vám to líto?

Ani ne. Bilbao mělo v určitých fázích tlak, i když ne drtivý a nevytvořilo si tutovku. Šancí jsme měli víc, ale bod odtud je také dobrý.

Napadlo vás, že Sparta postoupí z těžké skupiny poměrně hladce?

To vůbec ne, ale ukázali jsme, že nějakou sílu máme a můžeme se měřit s kvalitními soupeři, jako je Lyon nebo i Bilbao, byť se mu tolik momentálně nedaří. Když nedostaneme do jara někoho vyloženě silného, jako je Chelsea, můžeme postoupit i dál.

Koho byste si přál?

Určitě ne mužstva z východu. Jednak nejsou tak atraktivní, ale jsou to velice silní soupeři. Ale bral bych Liverpool. Před dvěma roky jsme v souboji s ním neměli k postupu daleko. Docela bych si to zopakoval.

Nastoupit s maskou na tréninku a v zápase Evropské ligy je nepochybně rozdíl. Jak se vám v ní hrálo?

Bez problémů. Viděl jsem dobře, jen jsem se pod maskou strašně potil.

V jednom vzdušném souboji to vypadalo, že máte obavu ze střetu a fauloval jste...

Strach jsem neměl. Nejsem ale nijak excelentní hlavičkář, spíš se snažím dostat míč na zem k nohám. O to jsem se pokoušel i v tomto případě. Ke kontaktu došlo, ale na žlutou kartu to nebylo.

Když se ohlédnete za podzimem. Jste se svými výkony spokojený?

Začátek se mi povedl hlavně s Feyenoordem v kvalifikaci o Evropskou ligu. Na nějaký čas jsem pak spadl do útlumu. Naštěstí jsem se brzy zvedl a dařilo se mi. Jenže pak se stalo, to zranění... Mohu říct, že s většinou výkonů v zápasech, které jsem odehrál, mohu být spokojený. Bohužel celkově to kazí to zranění.

Reklama

Související témata: