Hlavní obsah

Spartě se proti Chelsea fandilo i v Hongkongu, na Filipínách či Mauriciu

Praha

Všechny lístky, jež měla pro sebe k dispozici, fotbalová Sparta vyprodala. Čtvrteční pohárový duel s Chelsea tak sledovalo přímo v letenské Generali Areně 18 952 diváků. Zázraku se nedočkali, sparťané stejně jako před deseti lety znovu Blues podlehli 0:1 a postup do osmifinále Evropské ligy se jim hodně vzdálil. Mimořádný večer fanoušci Sparty sledovali a prožívali doslova po celém světě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Choreo sparťanských fanoušků v utkání s Chelsea. Letenský klub byl založen v roce 1893.

Článek

Všichni diváci se na vyprodaný stadión dostat nemohli. Což teprve ti přespolní a zahraniční. Sparta je proto před utkáním prostřednictvím svého Facebooku oslovila, odkud fanoušci svému týmu proti Chelsea drží palce.

Výsledný vzorek byl víc než pestrý. Nejenže se ozvali příznivci téměř ze všech větších i menších českých měst a přidali se i další z většiny evropských zemí.

Motto „14. února, svátek lásky a fotbalu", jež hlásal valentýnský transparent proti hlavní tribuně, vyznávali fanoušci také na velmi exotických místech. Spartě fandili v destinacích, jakými jsou Hongkong, Mexico City, Los Angeles, Moskva, Mauricius, Florida, Sydney, Edmonton, Filipíny, Sao Paulo či Christchurch!

Už jen proto Sparta před odvetou nic nebalí, i když v Londýně bude ještě větším outsiderem než na domácím trávníku. „Připravíme se poctivě. Budeme se to snažit soupeři co nejvíce zkomplikovat," slíbil trenér Vítězslav Lavička.

„Zbraně neskládáme! Vyhodnotíme si první zápas, ukážeme si ho na videu. Byly tam totiž dobré věci, ze kterých můžeme v odvetě těžit. Ještě se o to porveme," přidal se k němu i mladý obránce Matěj Hybš.

Reklama

Související témata: