Hlavní obsah

Dát gól Chelsea je krásné, jen kdyby byl postupový, říká smutně Lafata

Londýn

První trefu v soutěžním zápase za Spartu si schoval na Stamford Bridge. Gól útočníka Davida Lafaty dlouho držel letenský tým ve hře. Až v nastaveném čase pohřbil naděje Sparty Hazard. „Je to velká škoda. Dát gól Chelsea je krásné, ale kdyby byl postupový, měl bych z něj daleko větší radost," přiznal smutně Lafata.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata (vlevo) slaví se svými spoluhráči gól proti Chelsea.

Článek

Jste hodně zklamán, když dostanete gól v 92. minutě?

Zklamání je velké. Já už sice v té době seděl na lavičce, ale tak nějak jsem už myslel na prodloužení, na které jsme měli zaděláno. Přečkali jsme nějaké šance Chelsea a doufal jsem, že se štěstí přikloní na naši stranu. Ale Hazard to nádherně trefil a bylo po naději.

Co v tu chvíli rozhodlo?

Hazardova velká individuální kvalita. Obešel naše hráče a trefil to skoro do šibenice. Tam je gólman bez nároku.

Brankář Vaclík odchytal možná životní zápas. Souhlasíte s tím?

Váca nás držel, ale nejde chválit jen jeho. Všichni v obraně hráli obětavě, naše defenzíva byla dobrá. Bojovali jsme jeden za druhého. Na hřišti jsme nechali úplně všechno a Chelsea jsme trápili až do konce.

Hřeje vás aspoň předvedený výkon?

Myslím, že se nemáme za co stydět. Moc lidí nám nevěřilo a my tady byli do poslední chvíle ve hře. Průběh zápasu nám nahrával, abychom se zkusili v prodloužení poprat o senzaci. Ale Chelsea nakonec ten gól dala a jde dál. Chybělo opravdu málo.

Reklama

Související témata: