Hlavní obsah

Zázrak se nekonal. Poraženecká Neapol dostala dvojitý výprask, píše italský tisk

Řím

Odveta 2. kola Evropské ligy proti Viktorii Plzeň skončila pro fotbalisty Neapole dalším jasným k.o. a sen o postupu se italskému týmu definitivně rozplynul. I když se neapolský kouč snažil posílit útok, žádný zázrak se nekonal a Češi nakonec podruhé vyhráli překvapivě snadno. Tak dnes komentují výsledek čtvrtečního zápasu v Plzni (2:0) italské noviny.

Foto: Petr Josek, ČTK/AP

Hráči Neapole odcházejí ze hřiště po hořké lekci od Plzně.

Článek

"Mazzarri se pokusil podpořit útočnou hru nasazením tria Panděv, Calaió a Insigne a doufal, že tím nastartuje neapolský comeback. Čechy to ale nijak nepřekvapilo ani nevyvedlo z míry a do hry vstoupili v tempu a s odhodláním," napsal deník Gazzetta dello Sport. Zápas se modrým nepovedl a znát to bylo zejména v závěru, kdy bylo zjevné, že Neapol sama v žádný zvrat už nevěří. "Dál padal sníh, ale jediné, co opravdu zmrzlo, byla motivace Azzuri," uzavřel list.

Také La Repubblica zhodnotila prohru hostů jako zaslouženou. Podle římského deníku Neapol opouští Evropskou ligu tím nejhorším možným způsobem: po dvojitém k.o.

"Sen Mazzarriho týmu se rozplynul," napsal v titulku list Corriere della Sera. Podle jeho komentáře se ale podobný výsledek po jasné prohře z minulého týdne dal čekat, i když trenér Italů tentokrát "nalil do útočného motoru více benzínu".

Závěr utrpením

Stejně zápas vidí i Il Giornale. "Žádný zázrak se v Česku nestal, Neapol se s Evropou loučí," nadepsal deník svůj dnešní článek. Podle autora byl pro druhý tým italské ligy zvrat v odvetě po "neodčinitelné" prohře v prvním zápase "nesplnitelnou misí". Ukázalo se to prý zejména v závěru, který byl pro hráče z jihu Itálie doslova utrpením, shrnul deník.

Reklama

Související témata: