Hlavní obsah

Táhni domů, jsi opilý! V Anglii se Adebayorovi vysmívají za zpackanou penaltu

Londýn

Když loni v létě pronikla na veřejnost zpráva, že Tottenham získal hostujícího útočníka Emmanuela Adebayora z Manchesteru City po vydařené sezóně nastálo, mnuli si fanoušci Kohoutů ruce. Po vyřazení týmu z Evropské ligy celkem Basileje ve čtvrteční odvetě, v níž Adebayor selhal v penaltovém rozstřelu a ještě svůj lehkovážný pokus doprovodil decentním úsměvem, se na tožského forvarda valí na sociálních sítích vlna kritiky. „Táhni domů, Adebayore. Jsi opilý,“ napsal na Twitteru jeden z příznivců.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Emmanuel Adebayor (vlevo) z Tottenhamu v souboji Aleksandarem Dragovičem z Basileje.

Článek
Fotogalerie

„Emmanuel Adebayor by mohl vystupovat v cirkusu jako klaun," rozčiloval se další fanoušek a jiný se škodolibou ironií dodal: „V Premier League letos vstřelil tři góly a Arsenal ho prodal za 25 miliónů (liber). Arséne Wenger je prostě génius."

Devětadvacetiletý africký fotbalista sice v předchozím kole Evropské ligy rozhodl v prodloužení o postupu londýnského celku přes Inter Milán a trefil se i v úvodní partii s Basilejí, ve čtvrtek ale o plusové body u fanoušků rychle přišel.

Po úporné bitvě, která i po prodloužení skončila 2:2 a v níž hosté dohrávali v deseti, rozhodoval o semifinalistovi penaltový rozstřel. Adebayor se ale exekuce zhostil velmi lehkomyslně: zvolil podivný komíhavý rozběh, míč poslal vysoko nad břevno a příznivce si ještě navíc popudil lehkým pousmáním.

Kouč se ho zastal

„Pozor! Všechny lety nad Evropou jsou dnes v noci zrušeny. Míč po Adebayorově penaltě míří stále vzhůru," vysmíval se na Twitteru další z fanoušků. A jiný zašel ještě dál: „Nejnovější zprávy: Adebayorovo torpédo zasáhlo Severní Koreu, ta reagovala vyhlášením jaderné války."

Bez odezvy nezůstal ani netradiční způsob rozběhu tožského útočníka: „Adebayor si vážně nevybral nejlepší čas pro Harlem Shake!"

Adebayor, který v minulosti oblékal i dres slavného Realu Madrid, sklidil posměch i v médiích. Například bulvární The Sun uveřejnil fotomontáž, na níž voják vystupující z vrtulníku drží v náručí míč a říká: „Neboj, Adebayore. Už jsme ho našli."

André Villas-Boas, kouč Tottenhamu, se však nešťastníka zastal. „V předchozích zápasech střílel góly a věřím, že ještě ukáže, jak důležitý pro nás může být," prohlásil na Adebayorovu adresu.

Reklama