Hlavní obsah

Kadlec: Jsem ve Spartě spokojený, proto jsem podepsal další kontrakt

Praha

V úterý jednadvacetiletý útočník fotbalové Sparty podepsal na Letné novou smlouvu do léta 2016. Utnul tak spekulace, zda zůstane, nebo odejde do Frankfurtu. „Se Spartou jsme stále jednali, spekulovala média. Jsem tu spokojený, proto jsem podepsal. Ve smlouvě není ani žádná výstupní klauzule,“ říkal Václav Kadlec na letišti před odletem k odvetě 2. předkola Evropské ligy do Göteborgu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec podepsal ve Spartě smlouvu do roku 2016.

Článek

„Jsem rád i kvůli fanouškům, že jsme se dohodli a mohu se koncentrovat jen na fotbal. Rozhodně jsem nehrál špatně proto, že bych byl otrávený. Prostě první zápas s Häckenem mně ani týmu nevyšel. Teď to jedeme napravit. O postupu nepochybuji,“ pravil přesvědčivě.

Od soupeře čeká zanďoura

V Jihlavě patřil naopak k nejlepším na hřišti. „Výhra 4:1 nám pomůže psychicky, protože s Jihlavou jsme měli v minulé sezóně problémy. Čtyřikrát jsme ji neporazili. Když budeme hrát proti Häckenu jako v první půli na Letné, kdy jsme měli hodně šancí, nebo jako v Jihlavě, měli bychom to zvládnout a postoupit. Nic jiného ani nebereme,“ zdůraznil.

Docela ho pobavilo, když jej kouč soupeře označil za klíčového hráče... „Těší mě to. Teď se budu snažit i jemu dokázat na hřišti, že opravdu nějakou kvalitu mám. Oni se nikam nepoženou, budou hrát zezadu a na brejky, které umějí a mají na to hráče, jako je EL Kabir a Mohammed. Dopředu se nedá kalkulovat o tom, na jaký výsledek můžeme hrát. Stačila by nám i remíza 3:3, ale hrát na ni, to je fantasmagorie. My prostě chceme vyhrát,“ zdůraznil.

Sparta podle něho bude útočit, ale ne bláznit. „Nemáme na co čekat. Ale byla by blbost, abychom to hned od začátku otevřeli a hnali se bezhlavě dopředu. Určitě začneme aktivně, ale nebudeme bláznit. Vyhrát venku bude těžké, ale v našich silách je, abychom vyhráli. Hraje se na stadiónu, kde oni hrají jen poháry, my ho neznáme vůbec. Jestli je tam opravdu velké hřiště, pak by to pro nás mohla být výhoda. Nevidím problém ani v tom, kdyby nepřišlo moc lidí, i takové zápasy už jsme v Evropské lize odehráli. O to víc by mohli být slyšet naši fanoušci,“ přemýšlel nahlas.

O postupu vůbec nepochybuje. „Něco už jsme zažili, máme dost zkušený tým. Marek Matějovský, Ondra Švejdík, Lukáš Vácha, David Lafata i další toho odehráli už hodně. I my mladší máme dost zkušeností, třeba s Pepou Hušbauerem už máme přes stovku startů v lize a pohárech. Toho se nebojím,“ konstatoval.

Reklama