Hlavní obsah

Jdeme se rvát a válčit, vyhlásil jablonecký Mourinho před duelem s Nory

Jablonec nad Nisou

Pohárovou úspěšnost má zatím větší než slovutný Mourinho. Sotva se Roman Skuhravý v závěru minulé sezóny ujal fotbalistů Jablonce, vyhrál s nimi Pohár České pošty. Nový ročník zase mladý kouč začal ziskem českého Superpoháru. Teď ho ovšem čeká nejtěžší mise. Ve třetím předkole Evropské ligy narazí Severočeši na norský Strömsgodset IF - a Jablonec ještě nikdy z předkol do hlavní soutěže neprošel. Změní to "Mourinho ze severu"...?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost jabloneckého kouče Romana Skuhravého po zisku Superpoháru FAČR.

Článek
Fotogalerie

Jak je mužstvo nažhavené na vstup do pohárové Evropy?

V týdnu jsme měli jediný problém. Abychom se co nejrychleji zbavili únavy z nedělního utkání na Spartě, který se hrál v obrovském vedru. V lize jsme zatím získali jen bod, ale hlavu z toho nemáme špatnou. Dva zápasy nám nevyšly jen výsledkově. Atmosféra na středečním předzápasovém tréninku byla skvělá, máme se na co těšit. Jdeme válčit, máme sebevědomí a chceme být úspěšní.

Spartu jste chytili hned po jejím vyřazení s Häckenem, ale nedokázali toho využít a prohráli. Nerozhodí vás to?

I takové vstupy do sezóny jsou. Teď se ukáže, jak silní jsme. Musíme se ukázat.

Zápas Jablonec - Strömsgodset se hraje ve čtvrtek od 18:00, rozhodčím je Kypřan Trattu. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Jako vítěz domácího poháru jste si druhé předkolo ušetřili a začínáte až ve třetím. Nehrál byste raději dříve, byť s rizikem vyřazení, aby bylo mužstvo lépe rozehrané?

V nadsázce říkám, že bych dřívější začátek uvítal, jen pokud bychom postoupili. Ale nebyl bych proti, chceme být v pohárové Evropě co nejdéle. Fotbalovou konfrontací i zájmem diváků a médií je to o něčem jiném než v lize. Každý zápas v Evropě je dobrý, velké plus pro nás.

Jablonec má s předkoly dlouhodobě problémy. Ani to mužstvo nestraší?

Doufám, že ne. Bavíme se s hráči o tom, že každý následující zápas je výzvou - v jakékoliv soutěži. Klukům to nebude svazovat nohy, nemyslí na to.

Strömsgodset je druhý v norské lize, před týdnem vyhrál 3:0 v maďarském Debrecínu. Jaký soupeř vás vlastně čeká?

Věnuji se jim dopodrobna, informace získávám. Je na nich jedna skvělá věc. Na hřišti je vidět, že se baví fotbalem, což dokáží podpořit ochotou tvrdě pracovat. Vezou se na vítězné vlně, v mých očích je to komplexní tým. Ale mají pasáže, kdy je můžeme ohrozit - a my je ohrozíme. Rozdáme si férový zápas. Proti nám jsou rozehranější, ale na to se nevymlouváme.

A kdo je podle vás favoritem na postup? Český legionář v norské lize Bořek Dočkal dává 55 procent vašemu Jablonci.

Chceme postoupit a já věřím tomu, že šance jsou vyrovnané. Procenta nerozhodují. Jdeme se o to porvat.

Jaký je ideální scénář pro první domácí zápas?

Ať je o co hrát v odvetě! Ať nám jde hlavně hra - pak budeme silní.

Strömsgodset hraje své zápasy na hřišti s umělou trávou. Nebude to pro vás v odvetě handicap?

Zdůrazňuji klukům, že se hraje na dva zápasy a lepší postoupí. Nejsme v situaci vybírat si, kde se hraje u soupeře. Domácí zápas je důležitý, abychom získali pocit, že lze postoupit. Pokud jde o hřiště soupeře, jsme přece také ze severu, takže během roku rovněž hrajeme na umělce dost často.

Dvě a čtvrt hodiny po vás nastoupí také sousední Liberec proti Curychu. Nerozmělní to zájem diváků v regiónu?

Jsem rád, že oba kluby vystoupí v předkolech. A jedinečné by bylo, kdyby oba prošly do skupiny. Ať postoupíme oba. Každý tým má své příznivce, srdcaři však mohou stihnout oba zápasy. Říkají mi, že jsem blázen, ale když jsem mužstvo přebíral, jedním z mých cílů bylo, abych zažil vyprodaný Jablonec. V pohárech by se to mohlo naplnit.

Reklama

Související témata:
  2 : 2 Leverkusen - AS Řím 2 : 2 dohráno
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.