Hlavní obsah

Penalta? Prostě jsem věřil, že ji proměním, říká Piták po výhře nad Strömsgodsetem

Jablonec nad Nisou

Jablonecký kapitán Karel Piták patří k protřelým fotbalistům, kteří se nenechají zaskočit ani zápasy na evropské pohárové scéně. Po duelu s norským celkem Strömsgodset si cenil i těsného vítězství 2:1, které dává českému zástupci solidní pozici pro odvetu. „Ale musíme být agresivnější než doma, abychom tam uhráli potřebný výsledek,“ mínil Piták.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Karel Piták proměňuje nařízenou penaltu během utkání 3. předkola Evropské ligy mezi FK Baumit Jablonec a Stromsgodset IF.

Článek
Fotogalerie

Jak byste zhodnotil zápas?

První půlhodinu jsme hráli výborně, soupeře jsme zatlačili a vypracovali jsme si řadu šancí. I mě samotného překvapilo, jak jsme do zápasu vlítli a hráči norského týmu s námi měli problémy. Po mém gólu z penalty se hra vyrovnala a následovaly příležitosti na obou stranách. Musím uznat, že hosté potom ale dokázali chvílemi kombinovat a také si vytvořili střelecké možnosti. V závěrečných dvaceti minutách jsme ale byli jasně lepší, proto beru naše vítězství za zasloužené.

Nemrzí vás přece jen trochu, že jste nedali aspoň ještě jeden gól?

Je pravda, že to před brankou soupeře lítalo a stačilo míč jen dokopnout do sítě. Naštěstí Honza Vošahlík rozhodl.

Jak jste vnímal dvojí střídání v šedesáté minutě?

Trenér nám říkal, že hráči norského celku se mu zdáli i při svém zápase v Debrecínu v závěru unavení. Proto jsme toho chtěli využít a šli tam ofenzivní hráči Vošahlík s Kopicem. Byli čerství a naši hru oživili.

Vraťme se ještě k vaší penaltě. Bylo těžké se na ni soustředit?

Přiznám se, že jsem o tom ani moc nepřemýšlel. Prostě jsem si vzal míč a věřil jsem, že pokutový kop proměním.

Co výsledek 2:1 znamená pro odvetu?

Chtělo by to vstřelit gól. Můžeme hrát na brejky a máme na to rychlé hráče po stranách, kterým by zápas venku mohl vyhovovat. Musíme být ale více agresivnější než doma. Určitě se dá s Nory znovu bojovat a věřím, že si uchováme reálnou postupovou šanci až do konce tohoto dvojzápasu.

Reklama

Související témata: