Hlavní obsah

VIDEO: Podezřelé penalty v Evropské lize. Tihle snaživí rozhodčí dopískali

Jerevan

To je pořádný skandál. Na evropské pohárové scéně se děly podivuhodné kousky. Ale jejich tvůrci už byli postaveni mimo službu. Dva arménští rozhodčí dostali doživotní zákaz činnosti ve fotbale za to, co zkraje července vyváděli v utkání prvního předkola Evropské ligy mezi finským Interem Turku a Vikingurem Gota z Faerských ostrovů.

Podezřelé penalty v utkání prvního předkola Evropské ligy.

 
Článek

Kolem zápasu podle internetových zvěstí létaly velké peníze spojené se sázkami. Nešlo prý snad ani tolik o to, aby někdo konkrétní vyhrál, ale údajně hlavně o to, aby obě mužstva dala gól. Jenže ouha. Ještě čtvrt hodiny před koncem to bylo 0:0. A tak se do toho arménští arbitři s vervou pustili.

Záležitost vyšetřovala UEFA a zřejmě dospěla k tomu, že sudí v tom pořádně lítají. Tedy hlavní Andranik Arsenjan i našeptávač z lajny - asistent Hovhannes Avagjan.

Na tribuně se chytali za hlavu snad všichni. A když byl nařízen první pokutový kop, útočící tým hostů ani nevěděl, na koho že údajně měl být nedovolený zákrok. Ale střelci Jacobsenovi to nijak nevadilo, penaltu v 78. minutě proměnil.

Sudí stihl nařídit obdobně pofiderní pokutový kop i pro domácí, ale exekutor tentokrát zaváhal, když orazítkoval pouze břevno.

V Arménii oba sudí exemplárně potrestali

Úsudek si udělejte podle obrázků sami. Verdikt ohledně sudích zatím nepřišel z evropské scény, kde má arbitry na starosti komise i s českou členkou Dagmar Damkovou, ale bleskově reagovali v Arménii.

Když tamní činovníci viděli, co se stalo, nelenili a oba arbitry exemplárně ztrestali. O druhém asistentovi se zpráva nezmiňuje, je ale pravda, že nic skandálního - alespoň podle dostupných záběrů - nevyvedl.

Postup připadl po výhře 1:0 (a remíze v prvním utkání) celku z Faerských ostrovů.

Reklama

Související témata: