Hlavní obsah

Nechceme měnit zaběhlé koleje, říká kouč Skuhravý o přípravě Jablonce na Evropskou ligu

Josef PešoutSport.czPrávo

Poučit se z fiaska z divokého duelu se Znojmem (5:5) a ukázat pravou tvář týmu, takové jsou aktuální priority fotbalistů Jablonce. „Potřebujeme, aby čtvrteční zápas s Betisem Sevilla vypadal úplně jinak, než naše poslední vystoupení v lize,“ uvedl trenér Severočechů Roman Skuhravý v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Roman Skuhravý.

Článek

Nemrzí vás jablonecká promarněná šance bodově se přiblížit v tabulce k vedoucímu tandemu ligové soutěže, poté co první Plzeň jen remizovala s druhou Spartou?

Zůstávám při zemi a jen řeknu, že tristní výkon v defenzivě proti Znojmu nás neopravňuje k tomu, abychom se dívali směrem k absolutní špičce tabulky. Máme svých starostí dost, soustřeďujeme se na vlastní zápasy a nepředjímám, jaké by to bylo, kdyby...

Je pro tým velkou motivací fakt, že brankář Michal Špit má na dosah stovku vychytaných čistých kont v lize?

Samozřejmě chceme Michalovi pomoci, aby na tuhle magickou metu dosáhl co nejdříve. Ale v této chvíli je to až podružná záležitost, protože toužíme hlavně po vítězství, a to bez ohledu na skóre. Zároveň si myslím, že pokud se vrátíme k vlastní hře, jakou jsme předváděli až do zápasu se Znojmem, tak nebude dlouho trvat a Michal Špit se společně s ostatními hráči i námi trenéry té stovky dočká. Přáli bychom si, aby se tak stalo už v neděli v Olomouci.

Před tím vás ale čeká první duel play off o Evropskou ligu. Jak se chystáte na čtvrteční domácí souboj s Betisem Sevilla?

Viděli jsme ligovou generálku Betisu na Evertonu. Při nedělním utkání Sevilly na půdě Realu Madrid jsme neměli pozorovatele. I pro Betis to bude v Jablonci asi odlišné střetnutí, než v jejich lize. Naše příprava běží podle standardního režimu, na který jsou kluci zvyklí. Nechceme měnit zaběhlé koleje, proto jsme ani nepřistoupili k nějakému krátkému soustředění.

Může být pro vás výhodou, že španělský protivník bude mít před pohárem o den kratší přestávku, než Jablonec? A navíc musí absolvovat cestování na sever Čech...

Takovými úvahami se nezabýváme. Přijede sedmý celek španělské ligy, to je samo o sobě známka kvality. Spíše se snažíme rozebrat, kudy by mohla vést cesta k solidnímu výsledku. A tu vidím především ve zlepšení organizace hry.

Reklama

Související témata: