Hlavní obsah

V neděli střežil Ronalda, teď se chystá na Jablonec. Přijeli jsme pro výhru, hlásí obránce Betisu Perquis

Josef PešoutSport.czPrávo

Zajímavou postavou fotbalistů Betisu Sevilla je zkušený obránce Damien Perquis, který nechyběl ve výpravě španělského celku na sever Čech k prvnímu duelu play off Evropské ligy. Ve středu odpoledne absolvoval se spoluhráči trénink na stadiónu v Jablonci, kde se ve čtvrtek střetne s domácím Baumitem. Rodák z Francie má polské kořeny, a tak před dvěma lety poprvé nastoupil i za polskou reprezentaci. Startoval také na mistrovství Evropy 2012, kde si zahrál i v zápase s Českou republikou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Damien Perquis z Betisu Sevilla.

Článek

Fotbalisté Betisu Sevilla si zatrénovali na jabloneckém hřišti.

Perquis sbíral zkušenosti na klubové úrovni především v zemi galského kohouta a ze Sochaux loni přestoupil do Betisu Sevilla. „Jak víte, v neděli jsme hráli ve španělské lize na Realu Madrid a teď cítíme únavu po dlouhé cestě do Jablonce. Proto jsme se odebrali na hotel odpočívat. Ale věřím, že rychle zregenerujeme síly a ve čtvrtek bude všechno v klidu tak, abychom mohli jít v plné koncentraci do zápasu. Myslím, že atmosféra v našem mužstvu je velice dobrá," liboval si Perquis.

Jaké to pro něj bylo střežit světovou hvězdu Cristiana Ronalda z Realu? „Všichni vědí, že je to výborný hráč, silný ve všech herních činnostech. Ale snažil jsem se to brát, jako kdybych bránil kohokoliv jiného. Momentálně se už koncentrujeme jen na Jablonec," prohodil devětadvacetiletý stoper.

„Je samozřejmě rozdíl hrát ligu a evropské poháry. V Jablonci máme opravdu velkou motivaci a čeká nás velmi důležitý zápas. Ale respektujeme, že domácí se nám pokusí postup do Evropské ligy zkomplikovat," uvažoval Perquis. Nad otázkou, s jakým výsledkem by byl spokojen, neváhal s odpovědí.

„Přijeli jsme pro výhru. Snažíme se o ni v každém utkání, i v neděli na Realu Madrid jsme chtěli zvítězit," dodal zadák Betisu.

Reklama