Hlavní obsah

Jsem na hráče hrdý, měli víc šancí než Real Madrid, vyzdvihl kouč Skuhravý

Jablonec nad Nisou

Favorit se podle očekávání na Střelnici prosadil, vzhledem k průběhu zápasu však měl obrovské štěstí. Fotbalisté Jablonce měli slavný Betis Sevilla téměř na lopatě, spoustu šancí však zahodili a nakonec v prvním utkání play off Evropské ligy prohráli 1:2. „Prohráli jsme ovšem se ctí. Nechali jsme na hřišti všechno, takhle nějak by to mělo vypadat,“ konstatoval autor gólu Jan Kopic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Jan Kopic po utkání play off Evropské ligy s Betisem Sevilla.

Článek
Fotogalerie

Nevyužili historickou šanci získat pro svůj klub nejcennější skalp. Jejich šance na postup poklesly k nule, přesto se ještě nevzdávají.

„Je pravda, že šance už moc velké nejsou. Musíme jim dát venku dva góly, ale chceme překvapit. Škoda že jsme spoustu šancí zahodili, na to jsme doma umřeli. Ale jdeme dál," sliboval kapitán Karel Piták.

„Nic nebalíme, to bychom byli blázni! Ověřili jsme si, že hrát se dá s každým. Vždyť tolik šancí, jako my, si proti Betisu nevypracoval ani Real Madrid! Pořád máme takových 40, 50 procent šancí na postup. Tomu věřím," nesložil zbraně Jan Kopic.

Betis si chvílemi opravdu mohl připadat jako na Realu Madrid, tak ho Jablonec roztočil. „Už před zápasem jsem tvrdil, že je to velmi dobrý tým. Je rozehranější než my, nasadil vysoké tempo a přehrával nás. Říkal jsem, že výsledek na Realu nebyl spravedlivý - a ten dnešní také ne," vysekl Jablonci poklonu i Pepé Mel, kouč Betisu.

Velký zápas, kazí ho jen výsledek

„Těší mě, že jsme měli víc šancí než Real Madrid. Jsem hrdý na své hráče. Odehráli jsme velký zápas a jediné, co mi vadí, je výsledek," reagoval na pochvalu od soupeře jeho protějšek Roman Skuhravý.

Nemluvilo se mu lehce, i pro něj by to byl životní skalp. „Výborně jsme do zápasu vstoupili. Nechci se chválit, ale takticky jsme byli dobře připravení a kluci to zvládli. Po gólu na 0:1 vypadli na chvíli z role, to zamává i s jinými týmy. Kopicova branka v závěru první půle nám dala klid, sebedůvěra zase stoupla," líčil trenér.

Věřit se má až do konce

Jenže protivník ze španělské ligy byl až příliš protřelý. „Jeho hráči jsou individuálním vybavením někde jinde než my, proto také hrají španělskou ligu. My jsme ale byli silní v přechodové fázi. Neproměnit šance s takovým týmem je obrovská škoda. Je to tím, že nejsme zvyklí hrát takové velké zápasy. V závěru jsme udělali chybu, kterou soupeř potrestal," litoval Skuhravý.

Ani on však nevidí odvetu černě. „Nechci mluvit o zázraku. Jdeme si odvetu užít. V postup tam budu věřit až do 90. minuty," ujistil Skuhravý.

Reklama

Související témata: