Hlavní obsah

Domácí bookmakeři v postup Plzně ani Liberce nevěří, favorizují jejich soupeře

Praha

Hodně ošidné hned po ceremoniálu hodnotit, jak vlastně los dopadl. Také sázkové kanceláře se daly rychle do práce a vypsané kurzy fotbalisty Plzně ani Liberce nepotěší. Podle českých bookmakerů bude Šachtar Doněck nad síly Viktorie, také AZ Alkmaar je proti Slovanu favoritem.

Foto: Nikolas Giakoumidis, ČTK/AP

Nemanja Gudelj (vpředu) z Alkmaaru v souboji se soluňským Alexandrosem Tziolisem (na zemi) v utkání Evropské ligy.

Článek

Plzeň vyfasovala z osudí suveréna ukrajinského fotbalu Šachtar Doněck. A mnohonásobný mistr své země bude favoritem. „Není možná tak atraktivním protivníkem jako některé týmy z Premier League nebo bundesligy, ale jeho fotbalové kvality jsou neoddiskutovatelné," soudí Ladislav Pavlis, vedoucí bookmaker Tipsportu. Jeho tým kurzových experů ohodnotil postup obou týmů dál kurzy: Plzeň 3:1 proti Doněck 1,3:1. Konkurenční Fortuna vypsala 3,43:1 na postup Plzně a 1,22:1 na Šachtar.

Kurzy na postup
TipsportFortuna
Plzeň33,43
Šachtar1,31,22
Liberec33,15
Alkmaar1,31,26

„Jistě, naše týmy mohly narazit na Tottenham, Neapol nebo Valencii a v tomto kontextu lze los hodnotit jako příznivý. I tak tak ale Plzeň i Liberec mohou spíše překvapit. O Šachtaru není třeba dlouze mluvit, svou evropskou třídu prokazuje dlouhodobě a na postup budou hledět jako na povinnost. V duelu Liberce s Alkmaarem bude hodně záležet na aktuálním rozpoložení Severočechů, jejichž výkony byly tak trochu jako na houpačce," zmínil Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Liberec dostal možná jednoho z nejpřijatelnějších týmů v osudí. Alkmaaru se totiž v lize zatím příliš nedaří. „Jenže české týmy si na holandském klubu již několikrát vylámaly zuby," dodává Pavlis. I před tímto duelem tak bude favoritem soupeř českého fotbalu, míní bookmakeři.

Postupu Alkmaaru věří Tipsport (1,3) i Fortuna (1,26), Slovan je outsiderem s kurzem 3 respektive 3,15.

Reklama