Hlavní obsah

Ani Číňané soupeře Plzně nezastavili, Šachtar v Emirátech i popáté vyhrál

Abú Dabí
Aktualizováno

Fotbalisté Šachtaru Doněck vyhráli i svůj pátý zápas na soustředění ve Spojených arabských emirátech. Čínský tým Peking Kuo-an nejbližší soupeř Plzně v Evropské lize porazil 2:0, o góly se postarali Taison (43.) a Dentinho (69.). Český reprezentant Tomáš Hübschman hrál až do hromadného střídání v 70. minutě v základní sestavě. Šachtar se v Abú Dabí utká ještě s Krasnodarem.

Foto: Sport.cz

Tomáše Hübschmana si přidrřel bosenský obránce Darko Matič, ani to však Pekingu proti Šachtaru nepomohlo.

Článek

Ukrajinský šampión je na začátku zimy v pohodě a vysílá do Plzně jasné signály, že jen výjimečně prohrává.

První tři utkání na exkluzivním soustředění v teple vyhrál shodně 1:0 - porazil tak postupně bundesligový Eintracht Frankfurt, dánský Bröndby Kodaň a jihokorejský Pohang Steelers. Ve čtvrtém duelu zdolal uzbecký Lokomotiv Taškent 2:1. Teprve dnes se utrhl aspoň o dva góly, čínský Peking Kuo-an porazil 2:0.

„Soupeř nás zkoušel presovat, ale s tím jsme si poradili a kontrolovali míč. Gólů jsme mohli dát i víc, ale pro mě jako obránce je podstatné, že jsme žádný nedostali," liboval si Sergej Krivcov.

Šachtar zakončí kemp v Emirátech sobotním utkáním s Krasnodarem. Před prvním duelem v Plzni (20. února) se ještě představí na turnaji v Tel Avivu se Zenitem Petrohrad, Metalistem Charkov a CSKA Moskva, tedy týmem, se kterým se v této sezóně v Lize mistrů utkala i Viktoria. Těsně před startem jara se bude Šachtar připravovat na soustředění v turecké Antalyi.

Šachtar Doněck - Peking Kuo-an 2:0 (1:0)
Branky: 43. Taison, 69. Dentinho.
Sestava Šachtaru: Kanibolockij (70. Pjatov) - Kobin (70. Srna), Krivcov (70. Kučer), Rakickij (70. Čigrinskij), Ismaili (70. Ševčuk) - Hübschman (70. Stepaněnko), Wellington - Fred (70. Teixeira), Taison (46. Ilsinho), Eduardo (70. Bernard) - Dentinho (70. Luiz Adriano). Trenér Lucescu.

Reklama