Hlavní obsah

Plzeň postup do čtvrtfinále Evropské ligy nevzdává. Je potřeba rychle vstřelit gól, nabádá Uhrin

Plzeň

Před týdnem po lyonském harakiri prohlásil, že naděje jeho Plzně na účast ve čtvrtfinále devalvovaly na nějakých deset procent, před čtvrteční odvetou však už zase kouč fotbalistů Viktorie Dušan Uhrin zase věří, že by jeho tým mohl francouzského protivníka potrápit a o postup do dalšího dějství Evropské ligy ještě zabojovat. A to navzdory tomu, že by musel smazat tříbrankové manko.

Trénink fotbalistů Plzně před odvetným osmifinálovým duelem s Lyonem.Video: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Prekérní situace, v níž jste se ocitli. Před konfrontací s Lyonem jste si hodně věřili, hned po prvním duelu se ale vaše naděje rozsypaly...

Však jsem také naštvaný, že jsme osmifinále prvním zápasem takhle zkazili. I já byl přesvědčen, že máme větší šance než v předchozím kole proti Šachtaru.

Takže asi hodně litujete čtyř gólů, jež jste ve Francii před týdnem inkasovali...

Lituji každého gólu, který dostaneme. V Lyonu jsem byl ale hlavně zklamaný ze způsobu, jakým jsme je dostávali.

Chcete tím říci, že jste si po naplnění devadesáti minut a vysoké prohře poopravil názor na Lyon?

Vůbec. My přesně věděli, s čím musíme od domácích počítat. Nepočítal jsem však s tím, že se budeme dopouštět tak triviálních individuálních chyb a chyb taktických, že budeme soupeře pouštět po našich standardních situacích do brejků a že si budeme počínat tak naivně a lehkovážně.

Teď už nic nenaděláte, protože osmifinálová partie je ztracena. Musíte útočit a dávat góly, zatímco Lyon zase může čekat a trestat vás právě z protiútoků, které perfektně zvládá...

Proto musíme zpevnit obranu a vyvarovat se triviálních chyb, o nichž jsem se zmiňoval. Je to otázka koncentrace a zodpovědného plnění povinností, které každý bude mít.

Myslíte si, že to zvládnete, když po vysoké prohře ve Francii a poté i následné domácí remíze se Slováckem je váš tým hodně psychicky nalomený?

Pochopitelně že jsme se snažili udělat všechno, aby se mužstvo psychicky zvedlo, protože prohra 1:4 v Lyonu a zápas se Slováckem, kdy jsme nedali penaltu, ho poznamenal. Navíc jsme se zaměřili na to, abychom neudělali tolik taktických chyb jako ve Francii nebo proti Slovácku. Uvidíme, jak to bude vypadat.

Lze za panující konstelace vůbec vymyslet něco, čím byste ještě Lyon zaskočili? Jde ho nějak překvapit?

Z hlediska teorie jsme připraveni, v praxi se ji pak budeme snažit naplnit. Nedovedu pochopitelně odhadnout, jaký bude mít odveta vývoj, ale chtěli bychom branku rychle vstřelit a neinkasovat.

Postoupí Viktoria přes Lyon i přes porážku 1:4 z prvního utkání do čtvrtfinále Evropské ligy?
Ano
31,8 %
Ne
68,2 %
Celkem hlasovalo 3220 čtenářů.

Reklama

Související témata: