Hlavní obsah

Spíš Plzeň obhájí titul, než by vyřadila Lyon, soudí bookmakeři

Praha

Výhra aspoň v domácím utkání je reálná, postup do čtvrtfinále Evropské ligy je ovšem po porážce 1:4 venku utopií. Tak si fotbalisté Plzně stojí před večerní odvetou s Lyonem a kurzy vypsané domácími sázkovými kancelářemi tomu odpovídají. Podle bookmakerů je dokonce pravděpodobnější, že Viktoria ještě stáhne desetibodovou ztrátu na Spartu a obhájí titul v Gambrinus lize, než že v pohárové Evropě vyřadí Lyon!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl (uprostřed) a fotbalisté Lyonu Samuel Umtiti (vlevo) a Miguel Lopes.

Článek

Teoretická šance existuje vždy a Plzeň již mnohokrát předvedla doma senzační představení. K postupu do čtvrtfinále Evropské ligy jí „stačí" vyhrát 3:0. Jenže i kurz 24:1 na přesný výsledek 3:0 vypsaný Tipsportem naznačuje, že by šlo o senzaci. Mnohem nižší kurz (10:1) je např. vypsán i na to, že Plzeň ještě stáhne ligovou ztrátu na Spartu, a vyhraje titul.

Viktoria je podle sázkové kanceláře v kurzu 2,3:1 aspoň mírným favoritem odvety, výhru Lyonu lze vsadit 3,2:1. Jenže na výhru Plzně vsadila pouhá třetina sázkařů, kteří si zápas vybrali na své tikety. Nejvíce se tak sází na neprohru hostů 02 v kurzu 1,6:1.

„Je to od sázkařů vcelku logická volba. Plzeň se nachází v určité herní křeči a navíc musí zkusit s odvetou něco udělat. Naopak Lyon s náskokem 4:1 může hrát v pohodě, vyčkávat na plzeňské ztráty a z nich nemilosrdně trestat," zkouší odhadovat vývoj utkání Ladislav Pavlis, vedoucí bookmaker kanceláře.

Že Plzeň čeká zřejmě marná honba za postupem, naznačuje i kurz na její postup 8:1, zatímco postup Lyonu už se zdá být jen formalitou (1,04:1).

V Plzni procházejí výraznější krizí

Také podle konkurenční Fortuny jsou sice Západočeši v domácí odvetě mírnými favority (2,34:1), postup už je ale spíše v rovině utopie (8:1). Na vítězství francouzského celku v utkání se sází v kurzu 2,9:1, jejich postup je více méně tutovka (1,03:1).

„Na Viktorii v posledních týdnech padla celkem výrazná deka. A to jak výsledková, tak hlavně herní. Porážky na hřištích Sparty a Lyonu jsou relativně ospravedlnitelné, i když skóre z Francie 1:4 spolu s mdlým výkonem byly trochu zarážející. Bezbranková remíza doma se Slováckem mě už ale nenechává na pochybách, že v Plzni procházejí výraznější krizí. Těžko předpokládat, že by při stávajícím rozpoložení v odvetě s Lyonem dokázali tak velký náskok smazat. Do šance na možné zápasové vítězství se promítá snížená motivace soupeře," uvedl Ondřej Vích, hlavní bookmaker.

Skeptičtí jsou i samotní sázkaři, kteří už postup odepsali a Plzni nevěří ani v samotném zápase. Na to, že se Viktoria zmátoří a dokáže Lyon porazit, míří pouze 15% vkladů, na senzaci v podobě postupu je podáno 10% sázek.

Uhrin případné vyřazení v klidu přečká

Podle bookmakerů Chance se fanoušci mohou těšit aspoň na zajímavý zápas, ve kterém se Plzeň dokáže vybičovat ke slušnému výkonu. I proto na ni vypsali nižší kurz 2,45:1 než na Lyon 2,58:1. Na remízu obou celků je vypsán kurz 3,30:1.

Výsledek zápasu neovlivní ani pozici trenéra Uhrina, který podle bookmakerů bude Viktorku jistě trénovat až do konce aktuální sezóny. To je ohodnoceno nízkým kurzem 1,02:1.

Postoupí Viktoria přes Lyon i přes porážku 1:4 z prvního utkání do čtvrtfinále Evropské ligy?
Ano
31,8 %
Ne
68,2 %
Celkem hlasovalo 3220 čtenářů.

Reklama

Související témata: