Hlavní obsah

Benfice gratulujeme, ale postup si vůbec nezasloužila, stěžují si po vyřazení fotbalisté Juventusu

Turín

Jen krůček byli fotbalisté Juventusu Turín od vysněného finále Evropské ligy na vlastním stadiónu. Jenže po čtvrteční bezbrankové remíze s Benfikou Lisabon a předchozí prohře 1:2 z Estádio Da Luz museli skousnout pořádně hořkou pilulku. Vyřazení těžce nesl především trenér Staré dámy Antonio Conte, i když portugalskému soupeři sportovně pogratuloval.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Zklamaný útočník Juventusu Carlos Tévez po vyřazení v semifinále Evropské ligy s Benfikou.

Článek
Fotogalerie

Juventus v domácí odvetě dlouho živil svůj sen, soupeře jednoznačně přestřílel 19:4, jenže na branku Slovince Jana Oblaka mířilo jen sedm pokusů. Nic platné tak nebylo Staré dámě ani výraznější držení míče 63:37 procentům, Juventus neudeřil ani z rohových kopů a po vyloučení Enza Péreze z 67. minuty nevyužil početní převahu.

„Je to velká škoda, měli jsme dost smůly. Benfica dobře bránila, ale když se podíváte na statistiky, během dvou utkání vystřelila na branku jen dvakrát," smutnil trenér Juventusu. „Zasloužili jsme si postoupit, bohužel takový je fotbal. Dali jsme do toho všechno, ale ve finále je nakonec tým, který si to nezasloužil," dodal čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Podobně to viděl i italský stoper Giorgio Chiellini. „Postup jsme si zasloužili. Bohužel musíme ocenit výkon protivníka, protože Benfica to prostě ubránila. I takový je fotbal. Při vší úctě k portugalskému soupeři jsme však měli hrát finále my," netajil řízný bek. zklamání „Teď už se musíme soustředit na ligu a získat třetí Scudetto v řadě," dodal.

Hráči Benfiky bezprostředně po zápase slavili další postup do finále Evropské ligy. V minulé sezóně na trofej nedosáhli, podlehli Chelsea, letos chtějí odplatu. Na některou z evropských pohárových trofejí čeká slavný klub z portugalské metropole déle než půl století. „Dostali jsme možnost se pomstít a uděláme všechno, co je v našich silách, abychom trofej získali. Trochu jsme změnili hru, teď všichni tvrdě dřeme a makáme, aby to vyšlo. Postup do finále je pro nás odměnou," prohlásil argentinský útočník Eduardo Salvio.

Valencie další obrat nedotáhla

Benfika se ve finále, které se v Turíně koná 14. května, utká se Sevillou. Ta se ve čtvrtečním španělském souboji dlouho strachovala o postup - Valencie totiž brzy smazala dvougólový náskok soupeře a po 70 minutách hry přidala i třetí branku. Když už se na Mestalle chystaly postupové oslavy, v nastaveném čase Netopýři neuhlídali Stéphana Mbiau a jeho gólová hlavička poslala do finále Sevillu.

„Pro postup jsme udělali všechno možné i nemožné. Jenže fotbalová spravedlnost je slepá. Postup jsme si zasloužili mnohem více než Sevilla," litoval trenér Valencie Juan Antonio Pizzi. „Něco takového se stane jednou za pět, možná deset let," neměl slov brankář Netopýrů Diego Alves.

Naopak Sevilla má šanci navázat na své předchozí triumfy, tehdy ještě v Poháru UEFA z let 2006 a 2007. „Neexistují žádná slova, která by vysvětlila, co se dnes večer stalo," jásal záložník Sevilly Ivan Rakitič. „Teď se musíme dobře připravit a jít dál. Všichni věříme, že zvedneme trofej nad hlavu, ale víme, že to bude velmi obtížné. Benfica má velmi zkušený tým," varoval chorvatský středopolař.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.