Hlavní obsah

Zkazili jsme si to už doma, litoval po těsné prohře v odvetě boleslavský Štohanzl

Lyon

Záložníka Mladé Boleslavi Jana Štohanzla mrzela těsná čtvrteční porážka 1:2 v Lyonu, po které jeho tým vypadl ze třetího předkola fotbalové Evropské ligy. Středočeši však přišli o reálnou šanci zaskočit francouzského favorita už po úvodním domácím debaklu 1:4.

Foto: Josef Mašek, ČTK

Jan Štohanzl z Boleslavi (vlevo) a Christophe Jallet z Lyonu.

Článek

"Určitě je to škoda, že jsme dostali (v 89. minutě) druhý gól. V závěru jsme hráli hodně vytaženě a oni mají kvalitu na to, aby nějaký brejk proměnili. Mohli jsme mít i trochu štěstíčka. V první půli jsem dal břevno, také to tam mohlo spadnout a mohlo to být úplně jiné," řekl Štohanzlm po zápase v Lyonu.

"Určitě za stavu 1:1 jsme chtěli dát ještě gól, ale bohužel jsme to nezvládli. Měli jsme na to, abychom tady uhráli ještě lepší výsledek, ale všichni jsme se vydali a hráli na hranici svých možností," prohlásil ofenzivní záložník.

Po zlepšeném boleslavském výkonu ho ještě víc mrzela vysoká domácí porážka. "Lyon byl těžký soupeř, ale porazili jsme se v podstatě v domácím zápase, kdy jsme udělali takové chyby, které nemůžeme udělat proti žádnému mančaftu. To by nás potrestal i jiný soupeř," uvažoval Štohanzl.

Po konci v pohárech se chce rychle přeorientovat na domácí soutěž. Boleslav má po dvou kolech tři body a v neděli se představí na hřišti nováčka Hradce Králové. "Musíme rychle zregenerovat, nabít síly a jít do toho, abychom Hradec porazili. Jiná cesta nevede," upozornil bývalý hráč Jihlavy, Teplic či Bohemians 1905.

Překvapilo ho, že středeční a čtvrteční třetí předkolo evropských pohárů skončilo neúspěchem pro všechny čtyři české zástupce. "Je to tragédie, že nikdo nepostoupí. Myslím, že Plzeň i Sparta to měly výborně rozehrané, a nezvládly to. Pro český fotbal je to škoda," dodal Štohanzl.

Reklama

Související témata: