Hlavní obsah

Slovan překvapuje ještě víc. Straka by Spartu mohl uvítat na Slavii v Edenu

Bratislava

Bizarnější situace by ani nastat nemohla. Fotbalisté Sparty nastupují k venkovnímu duelu Evropské ligy proti Slovanu Bratislava v Praze v Edenu... Na lavičce Slovanu sedí sparťan František Straka, jehož část letenských příznivců kvůli jeho krátkému angažmá právě ve Slavii zavrhla. Není to přitom fikce. Slovan zatím nemá schválený stadión na Pasienkách. Pokud nedostane od UEFA výjimku, má tři alternativy azylu - Vídeň, Györ a pražský Eden!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér František Straka v utkání se Spartou ještě během svého angažmá v Příbrami.

Článek

Zprávy z úterního poledne se potvrdily. Stadión na Pasienkách nesplňuje kritéria pro konání zápasů základní skupiny Evropské ligy. Evropská fotbalová federace (UEFA) tedy předběžně nedovolila Slovanu Bratislava hrát domácí zápasy Evropské ligy na svém hřišti.

„Situace je taková, že zatím nám to UEFA zakázala, ale požádali jsme o výjimku. Nyní budeme čekat na rozhodnutí," řekl pro server HNonline.sk velkopodnikatel a majitel Slovanu Ivan Kmotrík. Zároveň potvrdil, že pokud UEFA jeho klubu definitivně zatrhne hrát na Pasienkách, tak ve hře jsou tři alternativy - Györ, Vídeň a stadión Slavie v Praze.

Bez rekonstrukce výjimku nedostanou

„Nám jde hlavně o to, abychom hráli co nejblíže k Bratislavě," dodal Kmotrík.

Pokud by i UEFA schválila výjimku pro Slovan a nakonec by mohl zápasy Evropské ligy odehrát na svém stadiónu, musel by klub podle Komotríka investovat do rekonstrukce. „Šlo by o částku mezi sto až dvě stě tisíci eur. Pak by byla pro nás šance hrát doma," říká majitel Slovanu.

Sparta by měla v Bratislavě hrát 23. října, dalšími účastníky skupiny I jsou SSC Neapol a Young Boys Bern.

Reklama

Související témata: