Hlavní obsah

Benítez je před duelem se Spartou pod tlakem, hlásí neapolský expert Jankulovski

Neapol

Nemá na svůj bývalý klub štěstí. Zase uvidí duel fotbalistů Neapole s českým soupeřem jen v televizi. „Už s Plzní mi to nevyšlo. Teď jsem v úterý a ve středu na Primě komentoval Ligu mistrů a ani zápas se Spartou nestihnu. Ve čtvrtek už budu shodou okolností v Itálii, ale v Miláně, kam se jedu podívat na sobotní utkání AC s Juventusem. Na Neapol se Spartou se tak podívám v televizi. Jejich vzájemný zápas v Praze už si ale ujít nenechám,“ líčí bývalý internacionál Marek Jankulovski.

Foto: Jan Tauber /FAČR

Reprezentační patron Marek Jankulovski usedl v Helsinkách na lavičku národního týmu společně s manažerem Dušanem Fitzelem a trenérovým poradcem a konzultantem Karlem Brücknerem.

Článek
Fotogalerie

Sparťané si zatrénovali v Neapoli.

Nejvíc se těší na Benítezova asistenta Fabia Pecchiu. „To je poslední kluk, s kterým jsem tam ještě kopal. Vlastně poslední živá vzpomínka na Neapol," usmívá se.

Do Itálie přišel Jankulovski z ostravského Baníku v roce 2000. Začal právě v Neapoli, kde strávil dva roky, pak se posunul do Udine a později do slavného AC Milán. „Už to bude pomalu 15 let, ale zapomenout na Neapol se nedá. První mi dala šanci podívat se do velkého fotbalu. Ve čtvrtek je pro mě velkým favoritem, jakýkoliv bod by byl pro Spartu velkým bonusem navíc," avizuje.

Boss ztrácí trpělivost

Optimální nálada ovšem v Neapoli není. V play off Ligy mistrů ztroskotala na Bilbau, po dvou kolech domácí soutěže má tři body. „Na stadión teď nechodí tolik diváků, kolik by si klub přál. Fanoušci se těšili na Ligu mistrů a na posily, ale vlastně nikdo nepřišel. Trenér Benítez má zdánlivě pevnou pozici, ale už je pod tlakem. A dobře vím, že majitel klubu De Laurentis je hodně impulzivní," říká Jankulovski na adresu filmového producenta, který neapolský SSC po bankrotu zachránil před zánikem.

Benítez to nemá lehké. Neapol měla na MS v Brazílii hned dvanáct hráčů, na což může v úvodu sezóny doplácet. „Po šampionátech je to složité, reprezentanti ani neměli pořádnou dovolenou a hned je čekalo předkolo Ligy mistrů. Klub má přitom ambice na titul. O to větší tlak na mužstvo a trenéra v prvním zápase Evropské ligy bude, aby dokázali, že je to pořád velká silná Neapol. A o to těžší to také pro Spartu je."

Jednu naději však Jankulovski krajanům dává. „V přístupu k Evropské lize jsou Italové trochu specifičtí. Ne vždy je pro ně čtvrteční zápas prioritou, často upřednostňují víkendovou ligu. Plzeň porazila Neapol dvakrát, mohla by to být šance i pro Spartu."

Zápas Neapol - Sparta se hraje dnes od 21:05, přímý přenos na ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Jak dopadne čtvrteční souboj fotbalistů Neapole se Spartou?
Vyhraje italský tým
48,3 %
Duel skončí nerozhodně
16,1 %
Tři body si odveze Sparta
35,6 %
Celkem hlasovalo 12181 čtenářů.

Reklama

Související témata: