Hlavní obsah

To, co jsme těžce vybojovali, je pryč, posteskl si kouč Slovanu Straka po děsivém nářezu

Nejčernější chvíle pro fotbalový Slovan Bratislava a jeho kouče Františka Straku! Pětigólový nářez v Bernu od Young Boys se jen těžko rozdýchává. Úplně všechno špatně bylo pro slovenského mistra v prvním utkání základní skupiny Evropské ligy.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Raphael Nuzzolo slaví jeden z gólů Bernu proti Slovanu.

Článek
Fotogalerie

„Naše prohra je zasloužená, i když příliš krutá. Šance jsme měli i my,“ citují Straku slovenská média. „Náš výkon však byl velmi špatný, což mě mrzí kvůli fanouškům, kteří na tento zápas do Bernu cestovali,“ pokračoval kouč, jehož tým má ve skupině ještě Spartu a Neapol.

Přitom do Švýcarska Slovan cestoval náležitě poučený, věděl, čemu se vyhnout. „Proti Bernu nesmíme jít dopředu jako blázni, jinak i tam dostaneme trojku,“ varoval na klubovém webu záložník Juraj Halenár po víkendové prohře v domácí soutěži se Žilinou. Nakonec se mýlil... Ale každý zápas je jiný. A tentokrát to bylo ještě mnohem horší.

I hrozivá smůla ale ničila svěřence českého kouče, právě  Halenár po vedoucím gólu, který za domácí dal český bek Jan Lecjaks, trefil tyč. Brankovou konstrukci slovenský mistr nastřelil v celém zápase dokonce třikrát. Halenár za stavu 2:0 zblízka dal kontaktní gól, ale rozhodčí z Kazachstánu pískal ofsajd.

„Slovan si udělal v Evropě ostudu,“ napsal server pravda.sk. Dobré světlo, ve kterém se klub ocitl při boji v kvalifikaci Ligy mistrů, je pryč. A pro Straku začínají těžké časy. „To, co jsme si vybojovali v kvalifikaci Ligy mistrů, jsme teď zahodili v jediném zápase. Musíme se postarat, aby se to neopakovalo,“ pravil.

V příštím utkání EL hraje Slovan 2. října doma s Neapolí, UEFA mu nakonec povolila hrát na Pasienkách, ač s tím kvůli stavu areálu dlouho váhala.

Reklama