Hlavní obsah

Byli jsme nažhavení na Trnavu, teď se budeme muset vydovádět na Spartě, směje se Grendel

Bratislava

Fotbalový osud zřejmě seslal na fotbalisty Trnavy zdravotní problémy, aby byl jejich víkendový zápas se Slovanem Bratislava odložen. Nový kouč slovenského mistra tak bude mít debut se vším všudy - Jozef Chovanec poprvé povede tým v Evropské lize proti Spartě, s níž získal osm titulů jako hráč a tři jako trenér! Zápas mezi Slovanem a Spartou se hraje ve čtvrtek od 19:00 a přímým přenosem ho vysílá ČT Sport. Podrobnou on-line reportáž z utkání můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: skslovan.com

Erik Grendel, záložník Slovanu Bratislava.

Článek

Derby se Spartakem odpadlo, a tak nový realizační tým, který nastoupil minulý čtvrtek, měl o něco více času, aby mužstvo poznal. Jedním ze čtyř Chovancových asistentů je další sparťanská ikona, Horst Siegl.

„Měli jsme prostor na potrénování věcí, které nám v poslední době moc nejdou. S trenérem jsme si povídali o tom, jak chceme hrát, na nějaké velké změny ale ještě nebyl čas. Máme za sebou přece jen pár společných tréninků," líčí na klubových stránkách záložník Erik Grendel.

Mužstvo si odložením duelu s Trnavou protáhlo reprezentační přestávku, na druhou stranu však hráči pociťují i zápasový deficit.

„Těšili jsme se na zápas s Trnavou a byli nahecovaní. Teď se budeme muset vydovádět na Spartě," směje se tvůrce hry.

Pod Strakou hráli velmi špatně

Souboj se Spartou je zajímavý ve více rovinách. Jde o obnovení federálního derby a navíc mimořádně důležitý zápas Evropské ligy, v níž Slovan ještě nebodoval.

„Uvědomujeme si význam utkání, potřebujeme v něm bodovat. Soupeř bude moci hrát o něco klidnější, protože on už tři body získal. My ale hrajeme doma a musíme zabrat," velí Grendel a dodává: „Škoda odložení ligového zápasu, protože teď už možná budeme mít i herní výpadek. Nic se ale nedá dělat, musíme se připravit nejlépe, jak se dá."

Belasí chtějí ukončit sérii sedmi soutěžních zápasů bez výhry, kvůli níž na lavičce skončil další exsparťan František Straka.

„Duel se Spartou je bez diskuse prestižní setkání a rádi bychom už alespoň trochu potěšili diváky. Musíme na to jít krok po kroku, protože jsme hráli opravdu velmi špatně. Flintu do žita ovšem určitě neházíme," ujišťuje Erik Grendel.

Jak dopadne čtvrteční zápas Evropské ligy mezi Slovanem Bratislava a pražskou Spartou?
Vyhraje Slovan
16,5 %
Utkání skončí remízou
9,9 %
Zvítězí Sparta
73,6 %
Celkem hlasovalo 16387 čtenářů.

Reklama

Související témata: