Hlavní obsah

Leška se vrací do Zlína, míří tam i Tesařík

PRAHA/PROSTĚJOV

Sedmadvacetiletý hokejový centr Petr Leška se po ročním působení ve Spartě vrací do Zlína a dres Hamé by měl v příští sezóně obléknout i o rok starší obránce Radim Tesařík.

Foto: archiv

Petr Leška.

Článek

"Chceme dát opět dohromady nejúdernější formaci minulé sezóny Balaštík, Leška, Pivko a pokud získáme do zadních řad i zkušeného Tesaříka, bude to výrazné posílení mužstva," naznačil manažer Zdeněk Venera.

"Půlroční zkušenost v Rusku byla zajímavá, titul v Jaroslavli bonbónkem navíc, ale vrátím se do české extraligy a nabídka Zlína je jasně nejlepší, takže není důvod, abych nekývnul," přiznal Tesařík.

Sparta získala do útoku finského legionáře Tona

Novou posilou hokejistů Sparty Praha se stal 29letý útočník Petr Ton, který ukončil působení ve finském Oulu a z bronzovým celkem letošní extraligy se dohodl na tříleté smlouvě.

"Vrací se po 5,5 letech v cizině a měl by pro nás být důrazným hráčem, který neuhne v souboji a prosadí se v koncovce. Od návratu domů si určitě slibuje i větší možnost být na očích a snadněji si tak říci o reprezentační dres," objasnil příchod kladenského odchovance ředitel klubu Luboš Koželuh.

Reklama

Související témata: