Hlavní obsah

Teplice živí proti Espaňolu naději na úspěch

PRAHA/BARCELONA

Byl by to šok, kdyby si Teplice v pozdním čtvrtečním večeru otevřely cestu z 1. kola Poháru UEFA do další fáze, která se hraje v pětičlenných skupinách. V Barceloně na vršku Montjuic by musely vyřadit fotbalisty Espaňolu. Tým ze španělské ligy, jež je považována za jednu z nejlepších v Evropě.

Foto: FK Teplice

Teplický fotbalista Josef Kaufman (vpravo) svádí boj o míč s útočníkem Espanyolu Barcelona Garciou v úvodním utkání Poháru UEFA.

Článek

"Stát se může ledacos," doufá kouč Severočechů Vlastislav Mareček, že cesta k bohaté pohárové hostině nemusí být zcela zarubaná. Ale soupeř je favoritem, nezlomilo jej vedení Teplic v prvním utkání. Vyrovnal. A čeká se, že dnes nebude shovívavým hostitelem. Tepličtí potřebují k postupu vstřelit alespoň jeden gól. Upínají se třeba i k jediné šanci. "Každý zápas nějakou přinese, my ji musíme využít," živil postupové naděje obránce Karel Rada.

Postoupí Teplice do další fáze Poháru UEFA?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Mareček šije týmu taktiku z trpělivosti, otevřít hru by bylo sebevražedné. "Prioritou je vstřelit branku, chceme vycházet z dobré defenzívy, bez toho se nedá hrát žádný zápas." Mužstvo nastoupilo naposledy v pátek v Brně. Na pohárového účastníka zažilo nezvyklou pauzu. "Předtím jsme za měsíc a půl zvládli 14 zápasů. Bylo třeba obnovit psychické síly," podotkl Mareček.

Doma prý Espaňol hraje hůř

Svěřence chystal i na pozdní výkop. "Takový zápas pamatuju v kariéře jednou, na lavičce devatenáctky," vzpomínal kouč. Poslední tréninky před duelem posunul na dobu výkopu. "Z hlediska biorytmu," vysvětlil. "Je to specialita Španělska a Portugalska. Moc takových zápasů jsem nezažil," poznamenal matador Rada.

Teplickým může vlít optimismus do žil poslední výsledek Espaňolu. Ukázal, že není před svými diváky nepřemožitelný. Villarrealu podlehl 1:2. "Podle mě hrajou líp venku než doma. Navíc na ně nechodí moc lidí. Co jsem viděl, tak je tam docela nefotbalové prostředí jako na Strahově," tvrdil gólman Tomáš Poštulka.

Předpokládané sestavy:
Espaňol: Iraizos - Jarque, Lopo, D. García - Zabaleta, Eduardo, De la Peňa, Domi - Juanfran, Coro - L. García.
Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Hunal, Krmaš -Doležal, Jirsák, Sabou, Verbíř - Rilke, Mašek.
První zápas 1:1. Začátek ve 21.45 hod., vstupy chystá Radiožurnál.

Reklama

Související témata: