Hlavní obsah

Střelec Fořt: Takhle jsem si zaútočil jen ve třetí lize

Dva góly a přihrávka. Taková byla bilance útočníka Slavie Pavla Fořta při výhře v Poháru UEFA nad CSKA Sofie. Dvaadvacetiletý plzeňský odchovanec byl po zápase pochopitelně spokojený i když přiznal, že gólů mohla Slavie v ofenzivním představení nastřílet daleko víc. "Naposledy jsem si takhle zaútočil za slávistické béčko ve třetí lize," říkal Fořt po utkání.

Článek

Sofii jste nastřílel dva góly. Jak jste obě situace viděl?

Pozice, jakou jsem měl při prvním gólu, se musí proměňovat, druhá trefa byla trošku se štěstím. Jsem rád, že jsem mohl mužstvu trošku pomoct.

Druhá trefa nevypadala, že byste měl štěstí. Obtočil jste se kolem stopera a v pádu poslal míč do branky. Byl to úmysl?

Věděl jsem co dělám, ale stoper mě podkopl. Míč jsem trefil v pádu, ani jsem nevěděl, jak balón trefuju. Gól jsem ani neviděl. Ale takový je osud. Vyložené šance nedám a pak kopnu skoro do země a spadne to tam.

Gólů jste mohl dát ještě víc, v závěru jste šel sám na brankáře Makšiče...

To byl můj totální nesmysl. Nejdřív jsem si říkal, že brankáře obstřelím šajtlí. Ale pak jsem se zalekl, že bych to nemusel trefit. Výsledné zakončení byla špatná volba.

Soupeř měl v obraně velké problémy. Čekali jste, že budete mít tolik šancí?

Oni jsou dopředu fantastický, ale vzadu mají okýnka. Hrají hrozně vysoko a balony se za obranu dají dávat. Myslím si, že nejsou v obraně tak rychlí, aby se přes ně nešlo prosadit. Pro diváky to byl určitě super zápas.

Pamatujete si, kdy jste si zahrál podobně ofenzivní zápas?

Tak ve třetí lize ve slávistickém béčku, tam se takhle útočilo pořád. Na takovéhle úrovni určitě ne. Je to ale také tím, že po prohře v Hamburku potřebovali vyhrát. Proto to od nich bylo takhle otevřený.

Po výhře se výrazně zlepšily vaše vyhlídky na postup ze skupiny...

Musíme vyhrát v Norsku se Stavangerem. Když se to povede, není co řešit a jsme tam. Pak to chce vyhrát s AS Monako a pak pojedeme jen tak na výlet do Hamburku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články